Кукича, алкализиращият тялото зелен чай

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Kukicha

Знаехте ли…

… че зеленият чай Кукича алкализира тялото и така подобрява здравето, а нанасян върху кожата я прави по-красива?

Зеленият чай Кукича или „чай на клонки” е уникален сред зелените чайове. Той не е направен от чаени листа, а от стеблата и младите клонки на храста Camellia sinensi.  Този чай е зареден с витамините и минералите, които подхранват растежа на растението и заради това заема видно място в традиционната японска и китайска медицина като еликсир за…

 • високо кръвно налягане
 • мудно храносмилане
 • инфекции на пикочния мехур
 • умора
 • сърдечни заболявания
 • висок холестерол
 • рак
 • отслабване

Внушителните ползи за здравето… от клонки!

Чаят от клонки съдържа повече от два пъти повече витамин С от портокалите и 6 пъти повече калций от прясното краве мляко. Замените ли чаша прясно мляко с чаша Кукича вие тръгвате по пътя към изграждане на плътността на костите си!  Кукича съдържа също така големи количества:

 желязо
 цинк
 селен
 мед
 манган
 флуорид
 B витамини
 витамин A
 теанин
 катехини
 флаваноиди
 аминокиселини

Кукича ви помага да се отървете от тлъстините, да се предпазите от рака и диабета и да пречистите тялото си  

Кукича е особено ефикасно средство за отслабване, защото стимулира производството на жлъчен сок, с което подобрява храносмилането и прави по-лесно за тялото да храносмила мазнините.

Голямата му концентрация на естествен флуорид спомага за намаляването на зъбния камък и на бактериалните инфекции, както и снижава риска ви от някои видове рак. Всъщност, всички видове зелен чай се славят със способността си да се борят с рака. Списанието Preventative Medicine публикува изследване, базиращо се на приема от страна на 8552 възрастни японци на зелен чай, наблюдаван в продължение на 40 години. Резултатите показват, че при жените, които пиели повече от 10 чаши зелен чай на ден рискът от рак бил много по-нисък.

Чаша зелен чай Кукича дневно предпазва от диабет тип 2.

Резултатите от наскоро проведено изследване, публикувано в списанието BMC Pharmacology показват, че зеленият чай повишава глюкозния метаболизъм и снижава нивата на кръвната захар.

Макар че зеленият чай Кукича не е проучен изчерпателно на запад, значителният, трупан от векове опит доказва лечебните му свойства. Богат на антиоксиданти, зеленият чай от клонки притежава прочистващи свойства, които помагат на черния дроб и на бъбреците да функционират оптимално и да премахват нежеланите шлаки и вторични продукти от тялото.

Чаят от клонки Кукича има способността да

 • Гори мазнините
 • Снижава холестерола
 • Намалява киселинността и повишава алкалността

Алкализиращият ефект на чая от клонки помага на тялото да отблъсква на практика всяко заболяване.

Кукича подмладява кожата отвътре

Подсилете здравето на кожата си с чаша чай от клонки, който съдържа много катехини  —мощни антиоксиданти, които спират вредните свободни радикали преди да могат да нанесат щети върху клетките и тъканите на тялото.

 

Източник:

Twig Tea Rejuvenates Your Body From The Inside Out

Снимка: www.earthwatertea.com

Важно

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *