Нов тест за ранно засичане на рака на простатата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Статията е от 17 април 2019 година

Наскоро разработен тест на урината може да помогне на лекарите да диагностицират рака на простатата по-рано и да се превърне в неинвазивна възможност или диагноза. Новият тест е създаден от Ирландското раково общество.

Последните изследвания на теста на урината показват, че годишно той има потенциала да спасява 3500-те мъже, които биват диагнозирани с рак на простатата (в САЩ).

До момента новоразработеният тест на урината показва, че е 70 процента ефикасен в засичането на рака на простатата в сравнение с кръвните изследвания.

Пчелен прашец и куркумин при простатит и рак на простатата

Ако се направят още изследвания и се открие, че тестът на урината е успешен, той може да се превърне във водещ диагностичен метод и може да помага за снижаването на броя на инвазивните диагностични процедури. Този тест може също така да помогне за идентифицирането на агресивен рак на простатата по-рано, така че лечението да може да започне по-рано и по този начин да подобри резултатите за пациентите.

Водещият изследовател д-р Антоанет Пери обяснява, „През последните четири години нашият изследователски екип в University College Dublin работи с лекари, сестри, пациенти и други учени от цяла Ирландия, както и от Великобритания, САЩ и Канада, изследвайки урина от почти 500 мъже. Показахме, че почти 90 процента от мъжете с агресивен рак на простатата имат изменения в ДНК-то, които можахме да открием в урината им”.

DIM убива рака на гърдата и на простатата

„Тези промени отсъстват при здравите мъже и при мъжете с неагресивно заболяване. Ако можем да повторим тези открития, нашето изследване би могло да допринесе за нов, по-точен тест, който да спомогне за засичането на агресивен рак на простатата и да спасява животи от това заболяване”.

Последните заключения от теста на урината са иновативен нов подход за диагностициране на рак на простатата и разкрива колко далече е стигнала медицината в областта на подобряването на диангностичните методи.

Необходими са още изследвания преди тестът на урината да стане диагностичен метод за рак на простатата. Ние сме много по-близо скоро да имаме нов метод за по-добро засичане и лечение на рака на простатата.

Д-р Виктор Марчиони

Още по темата:

Кверцетин за здрава простата

Стресът влияе на лечението на рака на простатата

Копривата и здравето на простатата

Чудодейна рецепта за дълголетие и щастлив живот на 95-годишен пчелар!

Йодът – жизненоважен за оцеляването ни през 21 век

Пчелният прополис е отровен за повечето видове ракови клетки!

Източник:

https://milled.com/bel-marra-health/new-test-for-prostate-cancer-announced-zliCY7Lf1H59akx7
Снимка: ProstateCancer911

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *