Нарът: естественото облекчение при артрит

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Знаехте ли… че нарът може да помогне за облекчаване на болката и дискомфорта при артрит и при други ревматоидни заболявания?

pomegranate-1000-1

За многото милиони, страдащи от артрит, болката и сковаността, които засягат ставите, мускулите, сухожилията, лигаментите и костите могат сериозно да ограничат пълноценната наслада от живота.

Много конвенционални методи за лечение на артрита водят със себе си тревожни рискове и странични ефекти – но добрата новина е, че истинските и доказали се решения наистина съществуват!

Решение в червено за артритната болка

Според вълнуващи нови изследвания дребничките сочни червени семенца на плода нар са много обещаващи, защото са силни в облакчаването на ревматоидния артрит… така че вие или някой, когото обичате отново да извличате най-доброто от живота.

Ето само някои от най-впечатляващите примери от последните изследвания:

  • Изследване, публикувано в списанието Journal of Inflammation (Списание за възпалението) и проведени в Медицинския факултет на университета на Южна Каролина разкрива, че нарът подтиска човешките базофилни мастоцити, които насърчават възпалителните реакции и разграждането на хрущяла, често срещани симптоми при атрит.
  • Друго изследване, проведено от университета Case Western Reserve в Кливланд Охайо показва, че нарът значително намалява основни химикали във възпалителния отговор—като ензима COX-2, който причинява болката при възпаление.
  • Списанието на Израелската медицинска асоциация наскоро публикува изследване, проведено с участието на 8 пациенти с ревматоиден артрит. Пациентите били лекувани с 8 мг екстракт от нар ежедневно в продължение на 12 седмици. Състоянието на ставите и серумния оксидативен статус били измерени в началото и в края на изследването. Резултатите показват, че при всички пациенти общият индекс за активността на заболяването (DAS28) за артрит спаднал със 17%,  болезнеността в ставите спаднала с 62%, а възпалителните маркери също драматично намалели.

Извор на антиоксиданти

Една от причините за това нарът да е така полезен като естествено облекчава артритните болки се дължи на високото му съдържание на антиоксиданти.

Не всички плодове са еднакви, и резултатите от скорошно изследване нарежда нара сред едни от най-богатите източници на антиоксиданти. Изследването анализира 10 различни, богати на антиоксиданти плодове, включително боровинки, акай, черно грозде (Vitis labrusca) и нар.

Нарът има обща антиоксидантна концентрация поне с 20% по-висока от тази на другите плодове, и нарът съдържа най-много от всеки от антиоксидантите!

Като се борят със свободните радикали, антиоксидантите се борят със заболяването, защото свободните радикали задействат причинител #1 за почти всяко заболяване: Възпалението! Антиоксидантите помагат за облекчаването на хроничното възпаление, което причинява ревматоидните заболявания като артрита.

Нарът лекува от векове

Нарът отдавна е възхваляван като напълно естествена терапия за здравето на сърцето и ставите. Експертите съветват, че е много важно при лечението на артрита с нар да се ядат органични и местно отглеждани плодове.

Ако се борите с ревматоиден артрит, експертите по природна медицина препоръчват да обмислите да спрете да консумирате захар и зърнени храни, както и да се храните само с необработена, органична и сурова храна.

Експертите също така съветват да се храните обилно с богати на омега-3 храни и да взимате хранителни добавки съдържащи други естествени лекове като куркума, босвелия, джинджифил и астаксантин.

Даника Колинс

Източник: Underground Health Reporter, Pomegranates Provide Natural Arthritis Relief, 20 January 2013

Снимка: www.thepinkloft.com

Прочетете още по темата:

Живителният за мозъка и здравето плодов сок

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *