Как да си набавяме ежедневна доза от борещите рака терпеноиди?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

terpenoidi

Ресвератрол, кверцетин, сулфорафан, лутеолин, стероли. Когато знаем какво е полезно за нас, пълним чинията си с растителни храни, които съдържат тези здравословни съединения.

Но както има растителни съединения, които нарочно включваме в храната си, вероятно има и други, които неволно пропускаме…

Като терпеноидите, например.

Тези съединения се съдържат в много храни, които вероятно вече ядете. Но някои терпеноиди имат конкретни здравословни ползи. И колкото повече знаете за тях, толкова по-добре ще можете да впрегнете пълния им потенциал, включително способността им да се борят с рака…

Терпеноидите се справят с рака и стареенето

Има повече от 40000 различни вида терпеноиди, и много от тях изглежда проявяват сходно умение… те имат способността да убиват раковите клетки.

Различни терпеноиди доказано атакуват туморите и предпазват от рак в животински изследвания. А последното изследване на учени от Института по молекулярна биология Енгелхарт и Московския институт по физика и технологии отново демонстрира мощните, борещи рака свойства на терпеноидите…

В изследването си учените изучават противораковото действие на група терпеноиди, които вие определено не приемате с храната си — терпеноидите от сибирските ели.

Руски учени казват, че иглолистните дървета имат противоракови свойства

Изследователите изследваха тези терпеноиди от сибирска ела върху клетки от рак на дебелото черво в петри съдове, и откриха, че те включват определена група гени, които спират разпространението на раковите клетки.

Те също така изследваха действието на терпеноидите от сибирска ела върху нормалните клетки и откриха, че тези съединения задействат определени гени, свързани с дълголетие при старите клетки, което означава, че те вероятно имат и мощни противодействащи на стареенето свойства.

В случай, че се чудите, това не е първият път когато дървесни терпеноиди имат доказани лечебни свойства. Терпеноидите от брезите също вече са доказали в предишни изследвания, че имат антибактериални, противодействащи на маларията, противовъзпалителни и борещи рака свойства.

Чага, природният терминатор на рака

Ежедневен прием на терпеноиди

Е, очевидно е че няма да си набавяте терпеноиди като ядете порция след порция иглички от сибирска ела. Тогава откъде можете да си набавяте дневната доза борещи рака терпеноиди?

Ако искате да впрегнете ползите конкретно на сибирските ели, можете да купувате етерично масло от сибирска ела или хранителни добавки. Разбира се, всички ели съдържат терпеноиди, така че можете да получите ползи и от екстракти от други видове ели.

Но ако търсенето на терпеноиди от ела ви звучи твърде сложно, има много обикновени храни, които съдържат терпеноиди, които също са полезни за здравето като:

 • Ябълки
 • Зехтин
 • Лимони
 • Манго
 • Моркови
 • Диня
 • Сладки картофи
 • Тъмно зелени листни зеленчуци
 • Домати
 • Мащерка
 • Риган
 • Фенел
 • Анасон
 • Карамфил

А ако конкретно се стремите към предпазване от рак, има множество билкови хранителни добавки, които съдържат други доказани научно борещи рака терпеноиди като:

 • Черен кохош
 • Корен от астрагал
 • Готу кола
 • Гъбите рейши
 • Гуа лоу
 • Панакс женшен

Все пак за безопасната употреба на билковите добавки, би следвало да се консултирате с лекар натуропат.

Още източници на терпеноиди:

Лекарство на кралете убива рака

3 естествени начина да се избавим от хроничната болка

Включвайте здравословните ползи от суровото конопено семе в храната си всеки ден

Източник:

http://easyhealthoptions.com/getting-daily-dose-cancer-fighting-terpenoids/

Снимка: Weight Loss Nation

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *