Цианидинът действа благоприятно в лечението на рак на дебелото черво – 2

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

cyanidin-2

В предишната ни първа статия от поредицата за цианидина, Цианидин, ползи от съдържащото се в ярките плодове и зеленчуци съединение – 1, вече разгледахме неговото силно противовъзпалително, антиоксидантно и анти-токсично действие и ролята му в лечението простатата. Днес ще посочим защо е добре да се ядат богати на цианидин храни при рак на дебелото черво.

Цианидинът въздейства положително на лечението на рак на дебелото черво

В изследване, публикувано в списанието Scientific Reports, изследователите от Университета на Източна Финландия работили заедно с Националния институт по стареенето на САЩ, отбелязват обещаващата роля на „бери” пигментите, известни също като антоцианини, която те могат да играят в лечението на рака. Изследването се фокусира върху действието на „бери” пигментите върху сиртуините — вид протеини, участващи в регулирането на клетъчните процеси в тялото по отношение на възстановяването на ДНК, снижаването на реакцията към възпалението, дълголетието и метаболизма.

По-конкретно, изследването подчерта действието на антоцианините върху по-малко познатия сиртуин, наричан SIRT6, който се свързва с глюкозния метаболизъм. Взимайки предвид резултатите от изследването, възможно е регулирането на този ензим да отвори нови пътища за лечението на рака.

„Най-интересните резултати от изследването са свързани с цианидина, който е антоцианин, съдържащ се в изобилие в дивите боровинки, къпини и червени боровинки”, казва ръководителят на изследването, Мина Рахнасто-Рила, докторант по фармация в Университета на източна Финландия. По-конкретно Рахнасто-Рила и останалите изследователи отбелязват, че цианидинът:

  • Повишава нивата на SIRT6 в раковите клетки при колоректален рак при хората
  • Снижава действието на протеина, наречен Twist1 и раковите гени, пренасящи глюкозата (GLUT1)
  • Повишава действието на тумор-потискащия ген FoXO3 в клетките

Заключенията показват, че антоцианините като цианидинът, които се съдържат в голямо количество в дребните горски плодове, повишават активирането на SIRT6, и следователно снижават действието на раковите гени, както и растежа на раковите клетки. Авторите на изследването отбелязват: „Най-силно активиращото SIRT6 съединение – цианидинът, принадлежи към антоцианидините и предоставя 55-кратно повишаване на действието на SIRT6 в сравнение със само 3-кратно до 10-кратното повишение показвано от останалите (антоцианидини). Цианидинът също така значително повишава експресията на SIRT6 в Caco-2 клетките (т.е. тези при рак на дебелото черво)”.

Ето и третата статия от поредицата:

Цианидин: ползи за сърцето, при диабет тип 2 и при артрит – 3

Още по темата:

Цианидин, ползи от съдържащото се в ярките плодове и зеленчуци съединение – 1

Нов начин за избягване на скъпите и опасни колоноскопии

Пречистващ лек за изхвърляне на токсините от дебелото черво

Корен от ревен – храносмилателно ‘чудо’ и много повече

Резистентната скорбяла убива рака на дебелото черво, вижте как

Естествени домашни лекове при рак на дебелото черво

 

Източник:
https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2018/07/02/cyanidin-benefits.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art2&utm_campaign=20180702Z2&et_cid=DM218944&et_rid=352836726
Снимка: Testosterone Nutrition

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *