B витамините могат да ви спасят слуха

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

hearingloss

Слухът ви не се влошава и ушите ви не са пълни с ушна кал – ако не чувате така добре както някога, може би се нуждаете от малко помощ.

И нямам предвид да завъртите копчето на слуховия си апарат.

Ново изследване откри, че възрастните хора с влошен слух имат недостиг от два ключови витамина: B12 и фолиева киселина.

Учените изследвали слуха на 126 възрастни и им взели кръвни проби и открили, че при хората със загуба на слуха нивата на фолиевата киселина били между 32 и 35 процента по-ниски от нивата на пациентите без слухови проблеми.

В списанието OtolaryngologyHead and Neck Surgery (Отоларингология – Хирургия на главата и врата) те съобщават, че хората със загуба на слуха също така е по-вероятно да страдат и от ниски нива на витамин B12.

Ако това бъде доказано, вие бихте могли да предотвратите, спрете или дори да възстановите загубата на слуха си с два широко разпространени витамина.

Забележете, че казвам ‘бихте могли’ – защото, ако сте хлапак с iPod, втикнат направо в мозъка ви, никаква хранителна добавка на света няма да спаси слуха ви. Но тъй като вие вече сте свикнали да имате нещо в ухото си непрекъснато, поне неминуемият слухов апарат ще се чувства съвсем естествено там.

За останалите, не се ограничавайте само с витамин B12 и фолиева киселина – добавете и витамин B6 към комбинацията и ще спасите не само мозъка, но и слуха си.

От години препоръчвам тези три В витамини, а сега дори и Биг-фарма се съгласява с мен – защото те вече се подготвят да продават патентована комбинация от B витамини като следващото велико, спасяващо мозъка ‘лекарство чудо’.

Д-р Уилям Дъглас

Източник: The Douglass Report, B vitamins can save your hearing, January 2011

Снимка: fauquierent.blogspot.com

Прочетете още:

Тинитус – вие не си въобразявате, че чувате шум в ушите!

Тинитус – намаляването на звука

Кажете сбогом на алергиите!

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

По отношение на диетите, препоръчваме преди да се подложите на която и да било диета, първо да се консултирате с личния си лекар и по възможност с диетолог за избягване на непоносимост към храни или режим на хранене. По този начин ще извлечете максималното от диетата, без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *