Защо сутрин трябва да стоите далеч от болни хора

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Sick brunette blowing her nose

Ако пипнете вирус сутринта, вероятно състоянието ви ще се влоши много повече, отколкото, ако се изложите на заразата по-късно през деня.

Това откри впечатляващо ново изследване на Кеймбридж, което изследва въздействието на ритъма на телесния часовник върху имунитета срещу вирусите.

Изследователите откриха, че вирусите се умножават 10 пъти по-бързо когато биват инжектирани на мишки в началото на деня в сравнение с онези, инжектирани по-късно през деня. Това се дължи на факта, че противодействието на тялото срещу вирусите е снижено сутрин.

Ритъмът на телесния часовник, наричан също циркаден ритъм е ключов за имунитета, казват учените. Когато действието на телесните часовници на мишките било нарушено, те били много по-уязвими на инфекции без значение времето от деня.

Електролити срещу настинка и умора, рецепти

Наистина, други изследвания показват, че хората с разстроен телесен часовник – като например, когато тялото им се мъчи да се пребори с разликата във времето след дълъг полет или които работят нощем – те са по-уязвими на заболявания.

За разлика от бактериите, които се възпроизвеждат сами, вирусите атакуват като превземат клетките на потърпевшия. Така че, ако сте изложени на вирус сутрин, когато клетките ви са уязвими, вирусът много по-лесно ще поеме контрол, казват изследователите.

Професор Акилеш Реди е един от учените, участвали в изследването. Той казва: „Разликата е голяма. Вирусите се нуждаят от всички налични телесни системи в точното време, иначе могат никога да не се задействат. Мъничка инфекция, пипната сутринта може да се развие по-бързо и да превземе цялото тяло”.

Стимулирай метаболизма + имунитета си

Заключенията от изследването са публикувани в списанието Proceedings of the National Academy of Sciences.

Вирусът, който най-много засяга хората е този на настинките. Ако почувствате, че ви хваща настинка, веднага вземете липозомален витамин С. Той е смесен със здравословни мазнини, което го прави по-лесен за усвояване от и влизане в действие в тялото. Множество изследвания показват, че ако се вземе незабавно, липозомалният витамин С снижава симптомите и продължителността на настинката.

Пийте по 1000 мг на всеки час през първите четири часа. Ако имате стомашен дискомфорт след първата или втората доза, намалете приема си на 500 мг. След първите четири часа, пийте по 500 – 1000 мг по четири пъти на ден в продължение на до 10 дни или докато се почувствате по-добре.

Колко витамин С да пием срещу настинките?

Още 4 храни, които отблъскват вирусите

Изследвания показват, че някои храни също повишават способността ни да отблъскваме вирусите:

1. Чесън. Хората, които ядат чесън редовно или пият хранителна добавка с чесън се разболяват по-малко от настинки и настинките са по-леки. Чесънът съдържа съединението алицин, което има антимикробни свойства.

2. Сладки картофи. Повечето вируси влизат в тялото през носа или други „мукозни повърхности”. Сладките картофи са добър източник на витамин А. Този витамин играе ключова роля в поддържането на здравето на мукусните мембрани, така че те действат като силна първа линия на защита срещу вирусите.

3. Куркума. Хората, които консумират тази подправка редовно са по-малко податливи на настинки. Тя се използва най-често в къри ястия.

4. Говеждо. Това месо е чудесен източник на цинк. Минералът цинк помага за повишаването на белите кръвни телца, войниците на имунната система.

Цинкът бори не само настинките… той се справя и с рака

 Още по темата можете да откритете в категориите Грип и настинки   и Инфекции  в сайта.

Източник:

http://www.institutefornaturalhealing.com/2016/09/why-you-should-stay-away-from-sick-people-in-the-morning/

Снимка: qcs.co.uk

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *