Признаци за киселинност на тялото и как бързо да се справяме с проблема

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Киселинното тяло обикновено е последица от анормалните количества окисляващи вещества в телесните течности. От друга страна, алкалността на тялото е в умението на телесните течности да убиват киселините.

acidic-body-signs

Течностите са жизнено важни за правилното функциониране на тялото и подсилват усвояването на хранителните вещества, преноса им в тялото и притока на кислород в цялото тяло.

Киселинните нива би следвало да се поддържат на специфично ниво, което да спира нараняването на тялото. Киселинността или алкалността на тялото се измерват в pH в граници от 0 до 14. По-високите нива на pH показват, че тялото е алкално, докато ниските нива на pH сочат към киселинност на тялото.

pH от 7.0 се приема като неутрално, а ето и идеалните pH нива на важните телесни течности:

кръв: pH = 7.35-7.45
слюнка: pH = 7.0-7.5
урина: pH = 4.6-8.0

Тялото става киселинно когато тези нива тръгнат надолу. Ето част от признаците за киселинно тяло и как можете да направите нивата на pH отново нормални:

1. Качване на килограми

Когато тялото ви е киселинно, шлаките биват задържани вътре в организма, което стимулира събирането на прекомерно много шлаки. Също така, това води до обостряне на процесите в тялото, а органите, които трябва да изхвърлят отровите се изтощават и не могат да изхвърлят натрупаните вкиселяващи вещества от тялото.

Ето защо киселинните вещества се свързват с мастните клетки и остават в тялото, което принуждава тялото да трупа наднормено тегло.

2. Слаби кости

Прекомерната киселинност води до безжалостното извличане на жизненоважни минерали, като например, калций от тъканите и органите за поддържане динамиката на живото тяло. В крайна сметка, това води до слаба структура на костите. Това причинява остеопения или остеопороза.

3. Проблеми със зъбите

Киселинното тяло води до извличането на калция от зъбите, което ги кара да изпитват вредното влияние от недостатъчността на този минерал. Това прави зъбите ви по-уязвими на микробите в устата от сладки храни и напитки и накрая води до кариеси и генериране на млечна киселина в устата. Наистина това е нещото, което ви прави уязвими на горещи или люти напитки.

17 признака че тялото ви е твърде киселинно и 9 начина бързо да го алкализирате

4. Изтощение

Киселинното тяло е далеч по-безпомощно пред микробите, бактериите и инфекциите, които се натрупват в храносмилателния тракт, венците и различните органи и тъкани. Това води до уязвимост и телесна слабост. Заради умората, тялото ви компенсира за загубата на жизнеността като губи безценни за тялото хранителни вещества. В по-голям мащаб това уврежда хормоните и катализаторите, което води до липси в тялото наподобяващи слабост.

5. Кожни проблеми

Появата на отрови, породена от киселинността на тялото може да причини сериозно увреждане на кожата. Това също така отслабва кръвотока и кожата ви не може да се освобождава от отровите чрез потенето, както го прави обичайно. Това състояние причинява болести, например, пъпки, кожни обриви, чувствителност и дерматит.

6. Натрупване на телесна течност

Когато тялото ви е киселинно, ноздрите ви не могат да отделят телесната течност, която остава в тялото. В този случай трябва да потърсите медицинска помощ като не забравяте, че белите ви дробове биват залети с телесна течност, което води до нарушаване на процеса на дишането. Това може да доведе до проблеми със синусите, хриптене и влошено дишане.

Проверете киселинността на тялото си

7. Мускулни проблеми

Високите нива на киселинност на тялото предизвиква задръстване на мускулите, което предполага недостатъчен приток на кислород през вените. Впоследствие мускулите се нуждаят от кислород и липсата му причинява агония и болки.

8. Безпокойство

Проблемите с лишаване от сън са показателни за ниски нива на pH. Недостатъчният калций в тялото води до редовно усещане на умора.

Справяне с проблемите

Има няколко неща, които можете да правите, за да върнете алкалността на тялото си:

Хидратация – Пийте много течности, за да се предпазвате от киселинност.

Топла лимонена вода – Лимонът успешно алкализира тялото и е най-добрият лек за насочване на нивата на pH в тялото.

Зелени листни зеленчуци – Повишаването на приема на броколи, кейл, спанак, тиквички, марули, швейцарско зеле, зелени чушки, артишок, зелени аспержи, целина (селери) и рукола ще промени за миг проблемите с киселинността.

Престанете да поглъщате прекомерно киселинни храни – Със сигурност се пазете от кофеин, алкохол, колбаси, бързи храни, газирани напитки и изкуствени подсладители, понеже те подсилват киселинността на тялото.

Алкалната диета: Основа за по-добро здраве

Калций и магнезий – Повишаването на приема ви на магнезий и калций ще поддържа качеството на костите и функцията на мускулите. То също така ще подобри силата на сърцето, зъбите и сетивната система.

Най-добрите източници на калций включват риба, зелени листни зеленчуци, овесени ядки и органични храни.

Натурални храни – не яжте никакви ГМО храни понеже те са пълни с химикали и отрови, които подсилват киселинността на тялото.

Източник:

http://foodsandhealthylife.com/signs-indicate-body-acidic-fix-fast/

Снимка: Juohco

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *