Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

angelina-jolie

Акциите на Myriad Genetics се покачват след масектомията на Анджелина Джоли

Разработващата тестове за откриване на рак компания Myriad Genetics (MYGN) отбеляза покачване на акциите си с 4% миналия вторник (14 май), произтекло от изявлението на актрисата Анджелина Джоли за това, че й е направена двойна масектомия след като е научила, че има висок риск да развие рак на гърдата.

Джоли писа в късното издание на Ню Йорк Таймс от миналия понеделник, че доброволно се е подложила на операция за отстраняването на гърдите, защото генетичната мутация, която тя носи означава, че има до 87% вероятност да развие заболяването през живота си. 37 годишната актриса, известна с участието си във филми като Джия и Лара Крофт: Томб Рейдър, започва съобщението си, отбелязвайки, че майка й почина от рак на гърдата на 56 годишна възраст.

Базираната в Солт Лейк Сити компания Myriad притежава тест, наречен „BRACAnalysis”, който е насочен към определянето на риска на жените от развиване на наследствен рак на гърдата или яйчниците като следи за дефекти в гените BRCA1 или BRCA2. Тези мутации, казва компанията, са причината за повечето случаи на наследствен рак на гърдата. Джоли пише в излиянието си, че носи мутацията BRCA1.

При последното търгуване на борсата компанията Myriad, която изследва няколко вида рак, включително колоректален и на панкреаса, вдигна продажбите си с $1.34 до $34.45.  Капиталът на компанията е достигнал най-доброто си ниво от средата на 2009 г. насам, според данни на Yahoo Finance.

„След като научих как стоят нещата наистина, реших да действам превантивно и да сваля до минимум риска си колкото се може повече”, пише Джоли във вестника. „Взех решение да се подложа на превантивна двойна масектомия. Започнах с гърдите, тъй като рискът ми от рак на гърдата е по-голям, отколкото от рак на яйчниците, и операцията е по-сложна”.

Тя казва, че се надява и други жени да си направят генетичния тест и ако разберат, че имат по-голям риск да развият рак на гърдата или на яйчниците, да знаят, че имат големи шансове”.

Националният раков институт очаква повече от 232000 жени в САЩ да бъдат диагнозирани с някакъв вид рак на гърдата тази година. Предвижда се, че ракът на гърдата ще причини смъртта на 39620 жени. Макар и необичайно, мъжете също се разболяват от рак на гърдата. Около 2200 нови случаи се очакват в Америка през 2013 г., както и 410 смъртни случаи. Myriad казват, че около 7% от видовете рак на гърдата са в резултат на дефекти в гените BRCA1 и BRCA2.

Myriad попадна в новините по-рано през пролетта заради участието на компанията в съдебно дело за това дали пателнтоването на човешки гени би следвало да е разрешено.

Постановлението на Върховния съд се очаква да излезе по-късно през годината.

Крис Николс

Информация относно естествени начини за предпазване от рака на гърдата ще намерите тук.

Източник: The Exchange, Myriad Genetics Shares Climb After Angelina Jolie Has Mastectomy, 14 May 2013 – http://finance.yahoo.com/blogs/the-exchange/myriad-genetics-shares-climb-angelina-jolie-reveals-mastectomy-150535625.html

Снимка: www.vanityfair.it

Прочетете още по темата:

Анджелина Джоли измамена от онколози да се самообезобрази заради несъществуващ рак на гърдата;

ГЕНЕТИЧНОТО РОБСТВО ВЕЧЕ Е ТУК! 

Медицинското самоосакатяване… новата мода за страдащите от хронична глупост

и

Огромна победа за човечеството над генната зависимост

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържате здравето си, как да не остарявате и как да се предпазвате от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *