Полезните свойства на картофите в лечението на стомашни язви

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Наскоро учените решиха да възобновят изследванията на картофите, които отдавна се използват в народната медицина за лечение на язвената болест. По данни от статистиката, днес хората, боледуващи от язва на стомаха са 14% в световен мащаб.

Това заболяване представлява нарушаване целостта на лигавицата на стомаха с локален характер.

BeFunky___3292485_orig.jpg1_

При въздействието на солната киселина и жлъчния сок се получава трофическо увреждане на тъканта. При лекуването на поразения участък не се възстановява първоначалното състояние на тъканите на стомаха, на засегнатото място има увреждане на тъканта. За язвата е характерно сезонно обостряне на симптомите, в хода на което при липса на лечение съществува вероятност за перфорация. В този случай единственият вариант за оказване на помощ е само чрез операция.

Появата на заболяването се провокира от бактериите Helicobacter pylori. С изследване на възможностите за неутрализирането на тези бактерии се заеха учени от Манчестърския университет. Медицинският сайт Mеddaily наскоро съобщи за важни резултати от изследването. Обявено беше, че именно картофените грудки съдържат молекулите, които оказват уникално антибактериално действие върху причинителите на язвата на стомаха.

Лечебният ефект може да се получи като добавим към храната си тези антибактериални молекули. Тях днес можем да ги намерим под формата на кисело мляко с пробиотици.

За лечение или с цел профилактика можете сами да си приготвяте картофен сок, който ще съдържа необходимите бактерии. Правете сока в сокоизстисквачка. Трябва да изстисквате добре измитите картофи с кората, понеже най-голямо количество от необходимите ви вещества се намира непосредствено под нея. За тази цел е необходимо да се използват картофи, в които има достатъчно, но не прекомерно съдържание на соланин. Ето защо не трябва да използвате картофи, по чиято повърхност се забелязва позеленяване. Изключете и картофите, които са болни или торени с химически вещества. Това означава, че трябва да използвате органично отглеждани картофи.

Приготвения сок се пие по 1/4 чаша 2-3 пъти на ден. След 10 дни на постоянно приемане се прави почивка. Лечението може да се възобнови след известно време.

Още един важен момент, доказан от учените и позволяващ редовното използване на картофените молекули — това е липсата на привикване към тях от страна на предизвикващите язвата бактерии.

Източник:

http://www.moslanka.ru/poleznyie-svoystva-kartofelya-dlya-lecheniya-yazvyi-zheludka/

Снимка: posekretuvsemusvetu.ru

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *