Полезен за здравето домашен лек от дафинови листа и зехтин ще ви очарова

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

bay-leaf-olive-oil

Дафиновият лист с научно име Laurus nobilis е добре позната и популярна подправка, която отдавна има изключително място в кухнята. Но не много хора знаят, че листата от това средиземноморско вечно зелено дърво може да се използват за много лечебни цели, а не само за приготвянето на храна.

Можете да използвате тези листа за приготвянето на лечебно масло, което има отлични здравословни свойства. Представяме ви още информация за характеристиките на този лек и метода на използването му. Тук не става дума за етерично лаврово масло, с което ще ви запознаем с друга статия, а за домашно приготвено „масло” от дафинови листа и зехтин.

Дафиновите листа се справят с диабета и сърдечните заболявания

Дафиновите листа – ползи за здравето:

  • Снижават болката
  • Успокояват нервната система
  • Повишават и стимулират процеса на потене
  • Укрепват имунната система
  • Подсилват умствената дейност като цяло

Открийте неподозирания потенциал на тази билка за безгрижен живот

Лечебно масло от дафинови листа и зехтин

Съставки:

  • 30 грама дафинови листа
  • 250 мл зехтин

Приготвяне:

Натрошете дафиновите листа и ги залейте със зехтина. Изсипете в стъклена бутилка, затворете плътно и оставете на тъмно и хладно място за 14 дни.

От време на време разтръсквайте бутилката. След 2 седмици прецедете маслото през тензух и го сипете в друг стъклен контейнер. Дръжте така полученото лаврово масло е хладилника.

Открийте неподозирания потенциал на тази билка за безгрижен живот

Лавровото масло като лекарство

Ако е необходимо, леко загрейте маслото на пара. Втривайте маслото добре в болезнените стави.

В допълнение към лечението на ставите, лавровото масло се използва и за лечение на възпалени лимфни възли, мигрена и ушни инфекции. То има ефикасно действие и за зарастването на рани.

Ако имате силно главоболие, трябва да нанасяте от маслото върху слепоочията. По този начин болката ще изчезне много бързо. Можете да го използвате и при невралгия.

Лавровото масло може да замени аспирина, защото сваля повишената телесна температура.

Стомахът е в основата на здравето, както и коренът на всички здравословни проблеми. Всяко влошаване на действието на стомаха води до здравословен проблем. Ако стомахът ви функционира добре, то и общото ви здраве е добро. Именно в това е силата на лавровото масло – то поддържа функцията на стомаха в много добро здраве, предпазвайки го от инфекции, язви и киселинност.

Освен че премахва болките в стомаха и червата, лавровото масло нормализира чернодробната и бъбречна функция и подобрява апетита.

Лавровото масло е чудесно и като превантивно средство. То има способността да повишава резистентността на тялото към инфекции и е чудесно що се отнася до укрепването на имунната система.

Освен това, можете да го използвате за лечение на разширени вени.

Можете да използвате лавровото масло за приготвянето на лосион за решаване на проблеми с кожата на лицето. Този лосион е много ефикасен в битката с акне и черни точки.

Да не се използва при бременност или алергии към дафиновите листа.

Още по темата: Доставете си удоволствието да имате дафиново дръвче в дома си

Източник:

http://foodsandhealthylife.com/do-you-know-what-you-get-when-pour-laurel-with-olive-oil-and-heat-it-on-the-fire-you-will-be-amazed/

Снимка: FBI Reviews

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *