Правете тези 4 неща вечер за по-здрав стомах

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Подуването на корема, газовете, дискомфортът – достатъчни са да ви накарат да се страхувате да се облечете и да излезете от вкъщи. Но е факт, че често не сме сигурни какво причинява стомашните проблеми.

healthier-stomach

Дори и да не знаете коя храна е задействала стомашния ви проблем, едно нещо е сигурно: Можете да помагате на стомаха си да се чувства по-добре на следващия ден с лесни навици преди лягане.

Навици преди лягане за по-здрав стомах

Ако ви е омръзнало да се будите с подут стомах и газове, то следвайте тези съвети вечер, за да сте сигурни, че ще се събудите с много по-щастлив и здрав стомах.

Пийте до дъно…

Имаме предвид вода. Поддържането на тялото хидратирано е добър начин да се отървете от често свързваното с проблеми със стомаха подуване на корема. Пиенето на вода вечер може да облекчи подуването на корема през следващия ден – но едно предупреждение, пиенето на течности преди лягане може да ви кара да ставате през нощта. За да се справите с това, спрете да пиете вода един час преди сън.

Приготвяйте си обяда

Храната има силно влияние върху проблемите със стомаха, така че е по-безопасно, ако отделяте време лично да си приготвяте обяда. Сутрин може да е трудно да си приготвяте здравословен за стомаха обяд, така че се възползвайте от възможността да планирате и приготвяте обяда си за следващия ден преди сън.

Много възможности за бърза храна могат да раздразнят стомаха ви, да не говорим, че водят до напълняване; следователно, намалете калориите и се хранете по-здравословно като сами си приготвяте обяда.

Намалете натрия във вечерята си

Много от нас вечеряме късно и за жалост ястията може да съдържат високи количества натрий. Натрият води до задържане на вода, което от своя страна подсилва подуването на корема. Ако си легнете след пълна с натрий вечеря, на сутринта ще се събудите подпухнали. Най-доброто решение е сами да си готвите храната, за да можете да следите количеството сол, което добавяте и за да избягвате храна от ресторанти или готовите храни.

Създайте идеалната спалня

Друг аспект на стомашните проблеми е теглото, така че ако искате да свалите излишните килограми, създайте си префектна среда в спалнята за да насърчите отслабването си. Идеалната спалня трябва да е напълно тъмна и с постоянна перфектна температура.

Доказано е че мелатонинът стимулира горенето на калориите и мазнините; когато спалнята е затъмнена, тялото произвежда мелатонин, който помага за горенето на калориите. Освен това, Националния здравен институт откри, че хората, които спят в по-хладни спални (18.9°С – 66°F) горят повече калории от онези, които спят в стаи с по-висока температура (23.9°С – 75°F).

Не е необходимо да оставяте справянето с коремните проблеми за сутринта. Всички тези лесни стъпки за предпазване от подуването на стомаха през деня могат да започнат да помагат още от предишната вечер.

 

Източник:

http://www.belmarrahealth.com/do-these-4-things-at-night-for-a-healthier-stomach/

Снимка: Bel Marra Health

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *