НАГА МУДРА ЗА МЪДРОСТ

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Naga-Mudra-for-wisdom

НАГА МУДРА: Жест на дълбоко прозрение; за преодоляване на светски изпитания и изкушения

КОГА:

При необходимост от свръхестествена сила, мъдрост, хитрост и могъщество за преодоляване на изпитания и препятствия; за получаване на отговори. 

ЗАЩО:

На санскрит наг означава змия или змей. Змията е символ за свръхестествена сила и мъдрост. Нага мудра се изпълнява за постигането на много психологически и духовни ползи. Нага мудра се нарича също мудра на по-дълбокото прозрение. Тази мудра има голяма лечебна сила и също така подобрява яснотата на ума. Нага мудра може успешно да се използва за решаването на проблеми в ежедневието. Само с решаването на земните проблеми можем да вървим напред. Тя помага и за премахването на пречки от духовно естество.

Значение на Нага мудра

Това е мудрата за постигане на по-дълбоко прозрение, мудрата на дълбоко разбиране на живота

Когато поемем по духовната пътека, очевидно е че с времето отново и отново ще се изправяме пред светски предизвикателства. Само чрез преодоляването на тези предизвикателства ние напредваме по пътя си. И единствено тогава можем да осъществим целта на живота си. Нага мудра може успешно да се използва за решаването на проблемите в ежедневието. С изпълнението й можем да очакваме отговори относно решения, които трябва да вземем в бъдеще, обяснения на събития, отговори за бъдещето и такива, отнасящи се за духовния  ни път. Има моменти когато отчаяно се нуждаем да научим нещо или когато не сме сигурни кой път да следваме. Тогава трябва да зададем въпроса си и да се вслушаме в себе си.

Как действа Нага мудра за постигане на мъдрост и духовна сила?

Това може да се обясни с описаното по-долу.

Огънят е мощен елемент. Той ни топли, движи и активира. Въглените са пълни със сила. Ето защо визуализирането на огън кара нещата да се задвижат, развива сила и облекчава напрежението. Когато в ума си запалваме огън върху тазовото си дъно, това ни дава сила и светлина. Ние можем да носим тази светлина като факла със себе си винаги, и тя ще ни показва пътя. Използвайки способностите на въображението си, разпалете огън върху тазовото си дъно. Когато поемате въздух, оставяйте огъня да се извиси високо нагоре така че да се изправяте пред света с огнено сърце.

Прочетете още по темата – ЛОТОС МУДРА И МАНТРА

Оставете пламъците да искрят високо за ясен и чист ум. Вдишванията на въздух са дълбоки и мощни в началото; постепенно те стават бавни, равномерни и плавни. Всяко вдишване ви кара да седите по-изправени вътрешно и външно все едно някой ви дърпа нагоре. Когато издишате, запазвайте новия си ръст, но се освобождавайте от всяко вътрешно напрежение. Останете неподвижни за малко. Първо задайте въпросите си и след това се вслушайте вътре в себе си.

Ползи от Нага мудра

1) Редовното изпълнение на Нага мудра повишава по-дълбокото прозрение и яснотата на мислите

2) Мудрата дава отговори на въпроси, свързани с духовното търсене. Тя също така помага за намирането на единствената цел поради която съществувате.

3) Тя наистина може да е полезна при стрес и безпокойство.

4) Змията е символ на силата. Следователно, Нага мудра помага и за развиването на сила.

5) Ако изпълнявате Нага мудра както трябва и в пълна медитация, тя със сигурност премахва проблемите, пред които се изправяте в ежедневието си.

КАК:

1) Кръстосайте изпънатите си длани една върху друга пред гърдите си.

2) Сега кръстосайте палците си един върху друг, както е показано на снимката.

КОЛКО:

Без ограничение.

 

Източници:

http://wellbeingmantras.com/naga-mudra-wisdom/

http://bg.convdocs.org/docs/index-96628.html

http://www.yogaenred.com/en/2014/03/05/mudras-naga-mudra/

Снимка: wellbeingmantras.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *