Лимонена свежест и чистота в кухнята

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

spring cleaning

Хладилникът ви има ли нужда от измиване? Дразнят ли ви засъхналите петна от различни храни, които все нямате време да изчистите? А микровълновата? Искате ли тези уреди да заблестят, като в същото време им придадете великолепно ухание на лимон и чистота? И като не се претрепете от работа, все пак е събота, нали?

Тогава нека наречем днешното мероприятие „да не луднем в събота” като постигнем много и изчистим уреди, които отдавна ни тормозят с вида си – лесно и бързо – предпазвайки се от стреса от „неблагодарното” чистене и удовлетворени, след това да се отдадем на далеч по-приятни неща. Макар че така лесното почистване може да ни вдъхнови да продължим.

Във всеки случай: Нека ПРОЛЕТНОТО ПОЧИСТВАНЕ започне сега! Обзалагаме се, че нямате търпение да видите и тези рецепти:

Ето как да постигнете всичко това лесно:

Естествен препарат за почистване на хладилника – без химикали

Какво ни трябва:

  • 1 ч.ч. бял оцет
  • 2 ч.ч. гореща вода
  • 10 капки етерично лимонено масло 

Смесете две части гореща вода с една част бял оцет в стъклена бутилка – пулверизатор и добавете лимоненото масло.

Напръсквайте с препарата части от вътрешността на хладилника, оставяйте да подейства минута или две и избърсвайте с влажна кърпа.

Горещата вода и оцетът не само че разтварят засъхналата храна, но и премахват неприятните миризми. А лимоненото масло дезинфекцира и оставя чиста и свежа миризма!

Между другото тази рецепта действа прекрасно и в микровълновата, и макар че Здрави всеки ден не ви препоръчва употребата на този уред, той се използва в много домакинства и трябва да бъде почистван, така че можете да опитате и дадения по-долу безопасен и лесен метод.

Нетоксично почистване на микровълнова (а защо не и на обикновена фурна – проявете творчество!)

Ето необходимите неща:

  • вода
  • гъба
  • бутилка – пулверизатор
  • лимонено масло

Намокрете гъбата, напълно да се напои с вода.

Сложете я в микровълновата.

След това сипете в пулверизатора вода (100 г) и капнете 5-6 капки лимонено масло. Съотношението изцяло зависи от вас. Ако искате по-силна миризма на лимон, капнете повече… или по-слаба – по-малко.

Напръскайте вътрешността на микровълновата фурна с лимонената вода. Напръскайте я цялата обилно. Горе, долу и всички страни. Нека добре да се намокри! След това нагласете таймера за приблизително 2 минути (в зависимост от това колко силен е уреда) и включете.

След като микровълновата се изключи, оставете гъбата вътре при затворена врата докато се охлади достатъчно, за да можете да я вземете и я използвайте, за да избършете целия уред – вътре и отвън. Всъщност току-що вие ефикасно „почистихте с пара” микровълновата си фурна.

Както казахме, гъбата можете да използвате, за да почистите микровълнова и отвън… както и за почистването на всичко наоколо, което има нужда до го тръкнете.

Важното е, че микровълновата е чиста И ухае свежо!

Сигурно сте доволни, че така лесно сложихте началото на ПРОЛЕТНОТО ПОЧИСТВАНЕ.

Източници:

http://www.onegoodthingbyjillee.com/2014/03/clean-deodorize-your-refrigerator-naturally.html

http://www.onegoodthingbyjillee.com/2014/03/a-safe-simple-way-to-clean-your-microwave.html

Снимка: www.ahamodernliving.com

Прочетете още по темата:

Микровълновата фурна, приятел или враг?

Естествените дезинфектанти надделяват над токсичните в битката за чистота

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *