Кашуто е абсолютно най-доброто безлекарствено лечение за депресия

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Ядките кашу са една от най-здравословните храни в света. За жалост не много хора знаят за безбройните ползи, които тези ядки предлагат и само много малък процент от базата данни за естествените лекарства е посветен на тях.

Страни като Нигерия, Танзания, Мозамбик и Бразилия са най-големите производители на кашу основно заради факта, че растението се нуждае от горещ и влажен климат, за да расте.

cashews-depression

Ползи за здравето от ядките кашу

Ядките кашу са богати на витамини, разтворими фибри, минерали и много фитохимикали, които предпазват от заболявания, сред които и различни видове рак. Кашуто също така е много богато на калории, около 50 грама от тези благоприятстващи здравето ядки съдържат 275 калории.

Тези полезни ядки осигуряват редица основни витамини, включително пантотенова киселина или витамин В5, пиридоксин или витамин В6, тиамин или витамин В11 и рибофлавин или витамин В2. Тези витамини са особено важни за метаболизма на мазнините, протеините и въглехидратите на клетъчно ниво. От друга страна, ниацинът (витамин В3) подобрява защитата от пелагра и дерматит. Освен това, витамин В6 е изключително полезен за здравето, защото той значително снижава възможността от развиване на сидеробластна анемия и на хомоцистинурия. Само 100 г (3.4 унции) от тези ядни предоставят около 30% от препоръчителните дневни нива на витамин В6 (което е около 0.147 мг).

Освен това, кашуто е богато на есенциални минерали. Някои от най-полезните минерали, съдържащи се в ядките кашу са калий, манган, мед, селен, магнезий, цинк и желязо. Шепа от тези ядки, приемани всеки ден е достатъчна, за да осигури необходимото количество от тези изключително необходими минерали и предпазва от свързаните с недостиците от тях заболявания. Например, медта действа като съ-фактор на много важни ензими като супероксид дисмутаза и цитохром с-оскидаза. Цинкът, от друга страна, играе същата роля заедно с ензимите, отговорни за регулирането на растежа и развитието на храносмилането, функцията на половите жлези и ДНК синтеза. Селенът е много важен микроелемент и той действа като съ-фактор за антиоксидантните ензими като глутатион пероксид, познат също като един от най-силните антиоксиданти в човешкото тяло.

Прочетете още: Представяме ви Маестро Глутатион

Мононенаситените мастни киселини, като палмитиновата и олеиновата киселини, които са в големи количества в тези ядки, са изключително полезни за здравето на сърцето. Те принадлежат към групата на есенциалните мастни киселини, които са способни да повишават нивото на полезния (HDL) холестерол и да снижават нивото на вредния (LDL) холестерол в кръвта. Освен това, както показват много научни изследвания, така наречената Средиземноморска диета най-вече се основава на мононенаситените мастни киселини, поддържа липидния профил на кръвта и предпазва тялото от инсулти и заболявания на коронарните артерии.

Освен това, ядките кашу съдържат и малки количества от един много важен пигмент на флавоноидните антиоксиданти, наречен зеаксантин, който избирателно се усвоява вътре в макулата в ретината на окото. Този пигмент предоставя защитни и антиоксидантни, филтриращи УВ лъчите свойства и също така защитава от свързаната със възрастта дегенерация на макулата при възрастните хора.

Алергия към ядките кашу

За жалост, въпреки че ядките кашу са изключително полезни за здравето, някои хора не трябва да ги консумират. Всъщност, една от най-честите хранителни алергии, както при децата, така и при възрастните е алергията към ядките кашу. Така че при алергичните и малките количества кашу, също като фъстъците, могат да причинят тежки алергични реакции.

Симптоми на алергия към ядки кашу

Внимавайте, защото ядките кашу са скрита съставка в много често срещани храни като сладоледа, азиатските ястия и тортите. При усещане на симптомите на алергия към ядки кашу, описани по-долу, незабавно потърсете професионална помощ.

Може да усетите мравучкане или сърбеж около или в устата само няколко минути след като сте яли или докосвали кашу или храна, съдържаща кашу. Освен това, в различни части на тялото могат да се появят червени, сърбящи подутини с различни размери.

Освен това, понякога повръщането и/или стомашните спазми също са симптоми на този вид алергия. Още някои сериозни симптоми могат да включват позивни повръщания, диария, гадене и затруднено преглъщане. Важно е да се отбележи, че дихателните пътища могат да бъдат прекъснати от отичане на гърлото или езика.

Астма или сенна хрема в случай на вдишане на алергени на ядките кашу

Алергичните реакции в носа и назалните пътища понякога показват симптоми като течащ нос, сърбежи в носа и очите, кашляне и сърбеж в горната част на устата. Друг ясен признак за проблеми с дихателните пътища са свирещи и хриптящи звуци при издишане. Някои други симптоми, свързани с пристъп на астма, причинен от алергия към кашу включват стягане в гърдите, недостиг на въздух и болки в гърдите.

Освен това, в някои случаи консумацията на кашу може да доведе до тежка алергична реакция, позната ката анафилаксия. Вдишането или поглъщането дори и на малки количества ядки кашу могат да причинят анафилактичен шок.

Анафилаксията започва внезапно и може да застраши живота в рамките на секунди и затова е особено важно да се потърси незабавна медицинска помощ. Можете да разпознаете това заболяване чрез следните симптоми: ускорен пулс, припадане, отичане на гърлото, което причинява проблеми с дишането, световъртеж, замаяност и т.н.

Използвайте кашу за естествено лечение на депресия

Освен всички останали ползи, предлагани от тези ядки, те се считат за най-доброто алтернативно лечение в случаите на депресия.

Доста интересна ситуация се създаде когато Дейвид Адамс, Заместник комисар по политиката на Агенцията за храните и лекарствата (FDA), който участваше в Годишната среща за 1993 година на Асоциацията за лекарствена информация заяви че трябва да обръщаме голямо внимание на нещата които се случват около хранителните добавки и правната арена.

Това означаваше, че може да има напълно нов клас продукти, които да се съревновават със съществуващите лекарства в случай, че производителите на естествени лекове успеят да намерят подкрепа. Ето защо има нужда от специален закон, който да регулира хранителните добавки.

В резултат на това, през 1993 година излезе доклад на Работната група на FDA за храните, в който се казваше, че съществуващите и продаващите се вече хранителни добавки няма да застрашат усилията за създаването на нови лекарства.

Както вече може би разбрахте, съществува много по-безопасно и ефикасно естествено лечение на депресия, което те искат да скрият от нас, защото това би доведо до огромна финансова загуба, понеже голямата фармацевтична индустрия е огромен бизнес.

Скрит от нас е фактът, че ядките кашу са чудесен източник на незаменимата за човешкото тяло есенциална аминокиселина триптофан, която ние трябва да си набавяме с храната. Това чудодейно съединение регулира настроението, подобрява съня, помага на децата да растат и да се развиват, балансира поведението ни и значително снижава нивото на стрес, безпокойство и депресия.

Още за триптофана: Серотонин срещу главоболие, всичко отново е в мярката

Триптофанът е доказал, че е също толкова успешен колкото са антидепресантите с рецепта в много случаи, а кашуто съдържа между 1.000 и 2.000 мг от него. И за разлика от антидепресантите, ядките кашу не причиняват никакви странични ефекти.

 

Източник:

http://healthycures.org/cashew-health-benefits

Снимка: plus.google.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *