Децата порастват без време заради хормоните

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Днес момчетата влизат в пубертета до две години по-рано, като в някои случаи гласовете им започват да мутират още на 9 годишна възраст, според нови данни в списание Pediatrics.

Алармираме, че тогава те са едва в трети или четвърти клас.

Но от друга страна, може би те просто не искат да изостават от другите деца –момичетата също влизат в пубертета по-рано от всякога.

За момичетата пубертетът започва много по-рано в днешно време, защото те са изложени на естроген на всяка стъпка – хормонът се съдържа в месото, млякото, соята, пакетираните храни, играчките, завесите за вана, ароматните свещи и така нататък.

hamburger

Естроген има дори във водата!

Момчетата получават естроген от същите тези източници, разбира се. На теория, това би следвало да забави пубертета – така че изследователите са озадъчени.

Но аз не съм.

В езера и реки из цялата страна (САЩ) мъжките жаби и риби спонтанно се превръщат в женски поради големите количества естроген във водата.

Това не се случва при хората – не буквално, все още не – но огледайте се. Днешните млади ‘мъже’ са плачливи, слабовати лигльовци, да не говорим, че повечето от тях имат цицки.

Така че, няма как те да не навлизат в ранен пубертет… в ЖЕНСКИ пубертет! След едно две поколения те могат дори да имат менструация (приемайки, че все още нямат).

Между другото, всичкият този естроген очевидно е пагубен за децата. Но той не е много по-добър и за възрастните и може да увеличи риска от всичко, като се започне от диабет и се стигне до рак.

Не чакайте правителството да действа. Предпазете себе си и семейството си като замените тъпканите с хормони, обработени и готови храни с напълно естествена храна от пресни плодове и зеленчуци, месо и мляко от органично отглеждани животни и филтрирайте водата си по метода на обратната осмоза.

Правейки разлика между момчетата от момичетата,

д-р Уилям Камбъл Дъглас

Източник: The Douglass Report, Hormones force kids to grow up fast, 12 November 2012

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Важно

Цялото съдържание на този уебсайт е защитено от ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА с всички запазени права и законови последици.

Вие НЯМАТЕ ПРАВО да възпроизвеждате, да предавате, да използвате статиите и материалите или да използвате за каквато и да е публична или търговска цел този сайт без да упоменете, че съответната информация е взета от нас – Здрави всеки ден – и да посочите линк, водещ към нас, примерно, zdravivsekiden.com, или без да имате предварителното писмено разрешение от собственика на сайта.

Здрави всеки ден

 

 

 

 

 

 

 

 

The Douglass Report, Hormones force kids to grow up fast, 12 November 2012

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *