5 животоспасяващи хранителни добавки

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

supplements

В тези трудни икономически времена чувам какво ли не за здравеопазването. Но каквото и да е вашето мнение за новите закони за здравната система, истината е, че модерната медицина все още се фокусира върху заболяването, вместо върху здравето. По мое мнение, това просто е грешният подход!

Ако искате да спестите от здравеопазване и да заобиколите така широко разпространената бюрокрация в засрахователната сфера, насочете се към превенцията. В крайна сметка, битката с рака, сърдечните заболявания и диабета може да ви струва хиляди долари годишно за лекарства, посещения при лекари и лечение. Далеч по-евтино е превантивно да се предпазвате от заболяванията.

Наред с яденето на здравословна храна и многото движение, ето и моите 5 хранителни добавки, които да пазят здравето ви:

Мултивитамини: На практика е невъзможно да набавите на тялото си всичките витамини и минерали, от които то се нуждае само чрез храната. Вземането на мултивитамини всеки ден може да ви помогне да попълните надостига си от хранителни вещества и да ви осигури допълнителна антиоксидантна защита. Мултивитамините също така помагат на тялото ви да превръща храната, която ядете в по-добра и по-устойчива енергия. Освен това, ново изследване, публикувано в списанието American Journal of Clinical Nutrition откри връзка между мултивитамините и по-ниския риск от инфаркт при жените. Търсете мултивитамини от органични храни и вземайте по една таблетка дневно.

Куркума: Един от най-често срещаните проблеми, които виждам в практиката си е хроничното възпаление. То се проявява при пациентите като сърдечносъдово заболяване, рак и болестта на Алцхаймер. Модерният живот и стандартният начин на хранене само поддържат това възпаление. Но вие можете да туширате възпалението с куркумин. Съставна част на подправката къри, куркуминът има силно противовъзпалително действие и изхвърля азотния оксид, както и действа като инхибитор на провъзпалителното вещество COX-2 (циклооксигеназа-2) по-добре от фармацевтичните лекарства! Той също така спомага за премахването на артритните болки. Има само една уловка – тялото се затруднява да абсорбира куркумата, така че търсете хранителна добавка с куркумин, в която има и пиперин от черен пипер за засилване на усвояването. Вземайте по 750 мг куркума и 2-3 мг пиперин всеки ден.

Рибено масло: Вземането на 3,000 мг рибено масло на ден снижава триглицеридните нива в тялото ви и намалява наполовина риска от получаването на удар. Причината е в това, че рибеното масло намалява сгъстяването на кръвта и предотвратява формирането на опасните съсиреци. Допълнителен положителен резултат е и това, че рибеното масло подобрява настроението, поддържа кожата и ставите здрави, подобрява функцията на мозъка и намалява възпалението. Но рибеното масло може да предложи и други ползи. Скорошно изследване откри, че хората с най-високите нива на омега-3 мастни киселини – видът мазнини в рибеното масло – са с най-малко увредени хромозоми, маркер за стареенето и за свързаните със старостта заболявания.

Витамин D: Ако следите последните новините ще знаете, че виатмин D изглежда прави почти всичко. Той предпазва от някои видове рак и подобрява здравето на костите. Изследванията също така показват, че той поддържа нормално кръвното налягане и предпазва от депресия. Той също така засилва имунната система. Проблемът е че много хора страдат от печален дефицит на това особено важно хранително вещество. Това може лесно да се поправи като вземате по минимум 25 мг витамин D на ден. Само бъдете наясно, че витамин D се разтваря в мазнина, затова го приемайте с храна, съдържаща мазнина за най-доброто му усвояване.

Пробиотици: Най-добрият начин да поддържате здравето на храносмилателната система е като зареждате червата си с полезни бактерии. Но вземането на хранителна добавка с пробиотици всеки ден не просто подобрява храносмилането. Това също така поддържа здравословните нива на холестерола, подобрява имунитета и засилва усвояването на хранителните вещества от храната. Тези полезни бактерии се продават на прах, капсули, таблети и в течно състояние, и много от тях трябва да се държат в хладилника. Минималната доза за предпазване от често срещаните заболявания е един милиард живи организми на ден. Макар че може да ви се струва много, приблизително същото количество се съдържа в чаша кисело мляко. Но когато става дума за пробиотиците, важи правилото, колкото повече толкова по-добре. Всъщност, не е рядко срещано приемането на два до шест милиарда организми на ден, разпределени на дози.

Тези 5 хранителни добавки могат да ви осигурят чудесна основа, без значение какво е сегашното състояние на здравето ви—и то само за дребни пари на ден. По мое мнение, това е една от най-добрите инвестиции, които можете да направите.

д-р Дейвид Блайуайс

Източник: Advanced Natural Medicine, 5 Supplements that can save your life, 6 January 2011

Снимка: www.fitday.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

1 thought on “5 животоспасяващи хранителни добавки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *