Сърдечните приятели на човека, буквално и преносно

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

shar pei

Нежните грижи, полагани за кучето са полезни не само за домашния любимец, те могат също така да подобрят здравословното състояние на собственика. Когато учените прегледаха изследвания за въздействието на това човек да има куче (и домашен любимец), те откриха много доказателства, че притежаването на куче значително подобрява здравето на сърцето.

В изявление на Американската сърдечна асоциация се отбелязва:

  • Притежаването на домашен любимец изглежда е свързано със значително снижаване на риска от сърдечно заболяване. Глен Лъвийн, авторът на изявлението, въпреки това отбелязва, „Може би просто по-здравите хора са онези, които имат домашни любимци, а не че да имаш домашен любимец, всъщност води до или е причината за снижаването на риска от сърдечносъдови заболявания”.
  • Да имаш куче може да подобри здравето на сърцето, защото хората с кучета са физически активни, тъй като разхождат домашните си любимци.
  • Да имаш домашен любимец може да помогне за свалянето на кръвното и подобрява холестерола.
  • Домашните любимци ви помагат по-лесно да се справяте със стреса.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, Dogs Take A Bite Out Of Disease, 13 May 2013

Снимка: imagenparaelfacebook.com

Важно

Цялото съдържание на този уебсайт е защитено от ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА с всички запазени права и законови последици.

Вие НЯМАТЕ ПРАВО да възпроизвеждате, да предавате, да използвате статиите и материалите или да използвате за каквато и да е публична или търговска цел този сайт без да упоменете, че съответната информация е взета от нас – Здрави всеки ден – и да посочите линк, водещ към нас, примерно, zdravivsekiden.com, или без да имате предварителното писмено разрешение от собственика на сайта.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *