Три билки за блаженство в спалнята

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

holding-hands-in-bed2

Какво ще кажете да си поговорим за секс?

Зная че темата е от онези, които на практика карат хората да се изчервяват от неудобство независимо от пола и възрастта им.

Но това е също и нещото, за което ме питат най-много когато идват в кабинета ми; и има защо, след като хората в общи линии знаят много малко за сексуалното здраве и обикновено избягват да говорят за него все едно става дума за чумата.

Е, така е докато проблемът не изникне в спалнята, разбира се.

И това е много жалко, защото удовлетворяващият сексуален живот е също толкова важен за воденето на здравословен и щастлив живот, колкото са грижите за сърцето, мозъка и ставите ви.

Вижте, нека приемем фактите такива каквито са. С остаряването телата ни преминават през много промени вътрешно и външно и някои от тези промени няма как да не засегнат и сексуалността ни. Но е важно да помним, че това е нещо естествено, а не нещо от което да се срамуваме. В края на краищата, ние ВСИЧКИ сме в една лодка в този случай… така че просто се отпуснете (което между другото не е лош съвет за следване и в спалнята.)

Знаете че съм фен на естествения подход и за щастие Майката природа не ни е разочаровала ни най-малко и по отношение на връщането на сексуалния ни живот отново на линия. Всъщност има три билки, които са известни от край време със  способностите си отново да възпламеняват любовния живот хората.

Либидо и издържливост с мака

Нека започнем с билката мака, дошла при нас от Перу. Тази невероятна билка изглежда е създадена, за да бъде използвана в спалнята. Говори се , че мака стимулира либидото, енергията, издържливостта и силата.

Смята се, че тя твори тази мъничка магия като спомага за стабилизирането на свързаните със секса хормони тестостерон, прогестерон и естроген. Това означава разбира се, че мака върши работа както при мъжете така и при жените.

Освен това, мака е естествено облекчаващо стреса средство, което може да ви помогне да оставите зад гърба си проблемите на деня и да се фокусирате върху приятната задача, с която сте се заели.

sex

По-силни и лесни ерекции с гинко

Когато става дума за секс, гинко билоба е поредната билка, която ви превръща в истински победител. Тази азиатска билка се използва буквално от хиляди години в китайската медицина и успехът й се свежда до способността й да стимулира притока на кръв. С остаряването нагънатите артерии се превръщат в проблем, забавяйки кръвотока в цялото тяло.

За мъжете това разбира се означава, че притокът на кръв към пениса може да бъде прекъснат, водейки до проблеми с ерекцията. Гинко е доказала способността си да подобрява кръвотока и да спомага за премахването на този ефект, водейки до по-силни и по-лесни за осъществяване ерекции.

И дами, кръвотокът е също така важен и за вас. Гинко стимулира притока на кръв през капилярите под повърхността на кожата, което повишава чувствителността и усещанията … и е определен плюс в леглото!

Важно е да спомена, че ако взимате лекарство за разреждане на кръвта трябва да внимавате с гинко, тъй като билката също действа върху кръвотока. Говорете с лекаря си преди да изпробвате гинко билоба.

Правете любов по ЦЯЛА нощ с ашваганда

Ашваганда допълва нашето възбуждащо сетивата билково трио. Често използвана в аюрведическата медицина като лечебно средство за възвръщане на жизнеността, на санскрит името означава буквално ‘миризма на кон’… свързано със способността на билката да придава силата на жребец на мъжете, които я пият.

Издържливост и сила са явни преимущества що се отнася до правенето на любов и както може да се очаква ашваганда отдавна се използва за подобряване на сексуалния живот, както на мъжете, така и на жените. Но способностите на билката не спират дотук.

По-горе споменах важността от отпускането когато говорим за спалнята. Нека си го кажем, ‘притеснението от това как ще се представим’ направо убива настроението. Ако се притеснявате за това дали ще получите ерекция, ако сте мъж… или за способността да се отпуснете и да се наслаждавате, ако сте жена… то вие вероятно няма да се насладите много на вечерта.

Но ашваганда и в този случай идва на помощ. Билката се счита, че естествено снижава безспокойството и отблъсква последиците от стреса, което я превръща в перфектното помощно средство в спалнята.

О, и каквото и да правите, не се хващайте в капана на виаграта. В начина по който това нещо действа няма нищо ‘естествено’. И не ме карайте дори да започвам да изброявам потенциалните странични ефекти на предписваните с рецепта хапчета за стимулиране на пениса. Става дума за всичко, от запушен нос (много секси звучи, нали?) до внезапна загуба на зрението.

Вижте, това са най-добрите години от живота ви. Заслужили сте си ги! Така че не се оставяйте естествените промени в тялото ви да вкофтяват нещата като ви убиват желанието. Малко помощ от страна на билките може да се окаже ключа за възпламеняването на любовния ви живот. Защо да не се разгорещите в леглото опитвайки една от тези билки – или и трите?

Само внимавайте с фойерверките!

До следващия път,

д-р Алън Сприйн

Източник: NorthStar Nutritionals Boost your bedroom bliss with herbs

Снимка: www.drmomma.org ; www.goodhousekeeping.com

Прочетете още статията Изумителната билка ашваганда

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *