Осем ползи от силното либидо, които трябва да знаете

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Libido-benefits

Ако вече не сте интимни с партньора си, вие пропускате важни ползи за здравето, предоставяни от секса. Може не винаги да е лесно или изпълнимо да се прави секс с напредването на възрастта, например, но е важно да поддържате здравословен полов живот на всяка възраст, за да подобрявате цялостното си здраве.

Ако не знаете как сексът може да подобри здравето ви, ето осем научно подкрепени ползи от него, които да вземете предвид.

1. Добра тренировка:

Ако нямате мотивацията да посещавате фитнес залата, действайте в леглото. Сексът гори калории, а позата, която използвате ще определи дали горите повече или по-малко калории.

2. Стимулира имунитета:

Ало искате ли да сте сигурни, че няма да се разболявате тази зима, непременно правете секс редовно. Сексът доказано произвежда повече антитела и така отблъсква инфекциите. Освен това, сексът снижава кръвното, а това може да снижи риска от сърдечен удар.

3. Препятства инконтиненцията:

Слабият пикочен мехур е чест проблем сред по-възрастните жени. Включването на упражнения за задържане на урината в половия си живот може да спомогне за намаляването на риска от протичане и да ви позволи по-добър контрол над пикочния мехур.

4. Облекчава болката:

Много хора не правят секс когато ги боли главата, но не би трябвало да го правят понеже сексът е естествено облекчаващо болката средство.

5. Подобрява съня:

След оргазъм се освобождават хормони, които насърчават по-добър сън.

6. Подобрява психичното здраве:

По време на секс в тялото се отделя окситоцин, а той освен хормон на любовта е известен и като „хормон на прегръдките”. Окситоцинът снижава стреса и усилва чувството за близост.

7. Препятства появата на бръчки:

Вместо да харчите купища пари за продукти за грижа за кожата, правете повече секс. Той се свързва с по-малко бръчки и с по-младежки вид.

8. Прави ви по-умни:

Изследване на полово активни по-възрастни хора откри подобрени резултати при тестове. Допаминът, който се освобождава по време на секс доказано подобрява познавателната функция.

Сигурни сме, че и вие сте уверени в открити от вас ползи от секса, които можете да споделите в коментарите.

Прочетете още по темата

Вълнуващият цикъл на близостта, окситоцин

Боровият прашец предоставя естествена помощ при хормонален дисбаланс

Тантричен секс: 4 упражнения, които да правим заедно или сами

КУНДАЛИНИ МУДРА

Най-ефикасният афродизиак: жените не могат да се спрат, както и мъжете…

Още статии за секса и здравето можете да прочетете тук .

Източник:

https://www.belmarrahealth.com/8-benefits-healthy-libido-need-know/

Снимка: SecondHouse

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *