Мърсотията предпазва децата от алергии

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

kids-playing

Малките деца, които биват излагани на по-широк спектър от бактерии развиват по-малко алергии. А децата родени по естествен начин се сблъскват с повече бактерии от онези, родени с цезарово сечение. В това може би се крие причината, децата родени по естествен път да са по-малко предразположени към астма и алергии.

Изследване, включващо 400 деца, проведено в Университета на Копенхаген откри, че малчуганите с по-голямо разнообразие от бактерии в храносмилателния си тракт са по-малко податливи на алергии по-късно в живота.

Авторите на изследването казват, че заключенията им може би показват, че използването на антибиотици при бременните жени трябва да е ограничено, защото микрофлората при бебетата може да се повлияе от лекарствата и изкуствените субстанции, поглъщани от майките.

Освен това, екипът казва, че може би има връзка между бактериите в червата и хроничните заболявания като прекомерната пълнота и диабета.

„Смятам, че механизъм, който засяга имунната система би засегнал не само алергиите. Бих се изненадал, ако заболявания като затлъстяването и диабета не са програмирани в много ранен етап от живота и не зависят от това как имунната ни защита действа при сблъсъка си със заобикалящите ни бактериални култури”, казва Ханс Бисгаард, един от изследователите.

Източник: Easy Health Options, Kids Need Dirt to Prevent Allergies, 14 November 2011

Снимка: banfiandrea.hu

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *