17 БЕЛИ храни за плосък корем

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Миналия уикенд имах удоволствието да присъствам на семинар на диетолози, за да си сверя часовника… имаше някои добри презентации, но направо се разсмях, когато един от докладчиците – сертифицирана диетоложка, при това – заяви, че едно от правилата които тя изисква ВСЕКИ неин клиент да следва е правилото да не яде „никакви бели храни”.

weight-loss

Нима?  Тогава какво да кажем за карфиола?  Ами за изварата?

Представям си някоя от сладките й изпълнителни клиентки да казва, „Не, благодаря” на карфиола, защото диетоложката й е наредила да не яде „никакви бели храни”.

Разбира се, аз разбирам, че това правило е добро когато се прилага за обработените бели храни като хляб, спагети или солети (нека споменем и правилото за четирите бели храни, които никога не трябва да ядем – рафинираните захар и сол, бялото брашно и белия ориз), но вярвате или не тази диетоложка бе поставила под забрана такива бели храни като бананите и картофите само заради цвета им!  Съжалявам, но в яденето им няма нищо лошо, защото, както бананите, така и картофите са естествени храни, които съдържат голямо количество калий и са чудесен избор на въглехидрати, които да ядете рано през деня или за „презареждане” след тренировка във фитнеса.

Освен това, ето множество други БЕЛИ храни, които стимулират метаболизма ви и горят мазнините:

Зеленчуци като лука, карфиола, чесъна, ряпата, пащърнака и гъбите всичките са заредени с витамини, минерали и фибри, като в същото време съдържат почти нула калории. Пълнете чинията си с тези бели бисери, а след това прибавете и още други!

Белият боб съдържа много протеин, с много нисък гликемичен индекс е (така че щади кръвната захар) и плюс това съдържа много фибри.

Органичните млечни продукти като прясното мляко, изварата и другите видове сирене всички съдържат много протеини, а други млечни продукти като киселото мляко и кефира предлагат обилни количества пробиотици!

Освен това има семена като тиквените семки и дори белите семена от чия, които са направо изградени от омега-3 мазнини, протеини, антиоксиданти и фибри.

И накрая (но определено не на последно място!) идват многото видове бели риби – още един чудесен източник на протеини, но ето нещо, което може би не знаете: Докато ни повтарят, че рибата е един от най-здравословните храни, които можем да си набавим (и в повечето случаи това е така), има 4 конкретни вида риба – всичките много често употребявани – които вие буквално НИКОГА не трябва да ядете поради невероятно високите нива на замърсяването им (основно с живак), което ще вкара в деликатните клетки на тялото ви токсично възпаление

В крайна сметка, натрупването на това токсично възпаление допринася за болезнени стави, преждевременно стареене на кожата (и на не така видимите органи като сърцето бъбреците и черния дроб), затруднения в свалянето на ненужните килограми, влошаване на когнитивната функция, разсеяност, усещане на тъга и честа промяна в настроението и какво ли още не…

Така че каквото и да правите, ИЗБЯГВАЙТЕ тези 4 вида риба като чума, за които можете да прочетете в статията Петте риби с най-ниско съдържание на живак, полезни за сърцето.

Бъдете здрави!

Джош Безоуни

Източник:

BioTrust Nutrition, Eat these 17 WHITE foods for a flat stomach

Снимка: bryanking.net

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

По отношение на диетите, препоръчваме преди да се подложите на каквато и да било диета, първо да се консултирате с личния си лекар и по възможност с диетолог за избягване на непоносимост към храни или режим на хранене. По този начин ще извлечете максималното от диетата, без да застрашавате здравословното си състояние.

При предприемане на каквито и да било промени в храненето, препоръчваме първо да се консултирате с личния си лекар за избягване на непоносимост към храни и/или вредни последствия поради пиенето на лекарства. По този начин ще извлечете максималното от храните без да застрашавате здравословното си състояние.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *