Той е на 114 години: ето неговата рецепта за дълъг живот

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

bernardo-lapallo

Роден е през 1901 година, Бърнардо все още е много жизнен и смята, че доброто му здраве и дългият му живот се дължат на специалния му начин на хранене. Този джентълмен от Аризона казва, че избягва яденето на червено месо и храната му се състои основно от органични плодове и зеленчуци.

Той следва конкретната диета според инструкциите на баща му, който бил лекар и много дисциплиниран човек.

На 17 август тази година, живот и здраве, Бърнардо Лапалоу, невероятен човек от Аризона, САЩ, ще навърши 115 години, което ще го направи един от най-възрастните хора в Съединените щати, а вероятно и в света. На сегашната си възраст Бърнардо продължава сам да си пазарува и готви, да се къпе и бръсне без никаква помощ. Той изминава по 2.4 км (1.5 мили) всеки ден до парка. Той е запазил косата и зъбите си, и няма бръчки.

„Ям много пресни плодове и зелени зеленчуци и пия много вода. Водата е много важна. Упражнявайте се и спете. Сънят е много важен. Освен ако не изнасям реч някъде, обикновено в 21:30 вече съм си легнал. Ставам в 3:30 или 4 часа сутринта, правя разходката си, взимам си душ, обтривам тялото си със зехтин, приготвям закуската си. Стресът е убиец, татко ми го каза. Важно е да отделяте време, за да се отпускате и да упражнявате мозъка си като например решавате кръстословици. Всичко което ви казвам, татко ми каза да го правя и аз следвам инструкциите му повече от век”, казва Бърнардо пред News Watch.

Бърнардо оценява особено високо пет храни, тайна, предадена му от баща му, която той смята, че е ключът към дълголетието му.

Чесън, който от векове се използва като лекарство, основно заради антисептичните и антибактериалните му свойства и който помага за свалянето на високия холестерол и високото кръвно налягане, предпазва от атеросклероза и от сърдечно заболяване и има противоракови свойства; 

Мед, който е чудесен източник на антиоксиданти и има антибактериални, противогъбични и антисептични свойства и е най-добрият естествен подсладител, пълен с лечебни съставки, така че, ако искате да подслаждате храната си, Бърнардо препоръчва мед;

Канела, която помага за снижаването на кръвната захар, лекува гъбични инфекции и възпаление и спомага хранисмилането – ароматичната подправка също съдържа полезни съставки. Тя сваля холестерола и предотвратява диабет;

Черен шоколад, който е пълен с растителни флаваноли, антиоксиданти, противовъзпалителни съставки и помага за предпазване от сърдечно-съдови заболявания – това вкусно лакомство с право се нарича „храна на боговете”, така че, ако мислите, че шоколадът е само за деца, помислете отново! Бърнардо казва, че шоколадът също е ключ към дълъг живот; и

Зехтин, който е богат на мониненаситените мазнини, поддържащи сърцето и мозъка ви здрави като ви предпазват от влошаване на когнитивната функция и от риск от сърдечно-съдови заболявания, зехтинът има облекчаващ ефект върху здравето и трябва да се консумира по-често.

„Хората ме питат, какво правиш, та оставаш така млад. Казвам им, Ами, нали сте чували поговорката, човек е каквото яде”, казва той в предаването ABC15.

А какъв е съветът му за децата? „Поддържайте дебелото си черво чисто и черния си дроб чист, грижете се за очите си и се грижете за стъпалата си. Ако правите това ще сте здрави. Аз от край време го правя и продължавам да го правя и затова съм тук днес”.

А ето какво споделя Бърнардо Лапалоу на 3 май тази година (2016) във фейсбук страницата си:

„Баща ми имаше уникално мнение що се отнася до телата ни и до видовете неща, които слагаме в тях. Той беше както медицинско лице – лекар и билкар – така и много духовен. Той не само ясно разбираше действието на храните, които ядем върху физическото ни тяло, ума и емоциите ни, но също разбираше и постулатите на Библията. В Коринтяни, Павел казва, че телата ни са храм за светия дух, който е вътре в нас, че не принадлежим на себе си, а че сме купени на висока цена. Той ни казва, че трябва да почитаме Бог с тялото си… Помислете за следното: Ако сме храм, няма ли да е разумно да поддържаме своя храм чист”? Цитат от „Старей по-малко, живей по-дълго – Постигане на здраве & жизненост на 107 и след това”.

Източници:

http://www.forhealthylifestyle.com/hes-113-years-old-and-this-is-his-recipe-for-a-long-life/

http://anonhq.com/114-year-old-mans-secrets-live-long-healthy-life/

Снимка: www.mssnaturalbeauty.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *