Не се косете ако постъпвате глупаво. Вирусът на глупостта е виновен

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

stupidity

Истинска наука: Почти половината от населението може да е инфектирано с мистериозен вирус, който прави хората глупави

(NaturalNews) Учените от Медицинския факултет на Джонс Хопкинс идентифицираха мистериозен вирус, който буквално прави хората глупави и до момента той е открит в около 45% от изследваните.

За откриването на вируса на „глупостта”, който обичайно се съдържа във водорасли, бе съобщено в Бюлетина на Националната академия на науките. Изследването, наименовано „Хлоровирус ATCV-1 е част от човешкия орофарингеален виром и се свързва с промени в познавателните функции при хора и мишки” можете да откриете  на този линк на уебсайта на PNAS.org .

Доста шокиращият основен извод от изследването е, че вирусът променя генната експресия на мозъчните клетки, като буквално кара хората да се справят по-зле в решаването на познавателни тестове, визуални задачи и пространствено ориентиране.

До момента, 90 души са изследвани за наличието на вируса и 40 са дали положителен резултат според вестник The Independent. „Хората с положителен резултат са се представили по-лошо на тестовете, предназначени да измерват скоростта и точността на визуалната обработка на информацията. Те също така постигнали по-ниски резултати в задачите, предназначени за измерване на вниманието”, съобщава вестника.

Според абстрактът на изследването, вирусът променя генната експресия, свързана със „…синаптичната пластичност, ученето, формирането на спомени и имунния отговор при излагане на вируси”.

Вирусът с други думи може наистина на потисне функцията на мозъка, спомените и имунния отговор. И е очевидно доста често срещан при хората.

Коментар за вируса на глупостта

Пленителното е, че в това откритие има невероятен смисъл. Случвало ли ви се е някога да огледате света около себе си и да се зачудите защо интелектът на толкова много хора изглежда под въпрос? Сега знаем, че един вирус наистина може да промени функцията и действието (експресията) на мозъчните клетки.

Най-накрая има научно обяснение, което подкрепя наблюденията ни за хората около нас и за онова, което виждаме в другите. Половината от населението може наистина да е заразено с вируса на глупостта, променяйки познавателната им способност, спомените и осъзнатостта им. И ако този вирус сам по себе си не е достатъчен  да свърши работата, винаги има флуорид във водата, увреждащ мозъка живак в противогрипните ваксини и телевизионни риалити програми, които са толкова опростачени, че всъщност засмукват мозъчните ви клетки във вихрушката на плазмения екран.

Този вирус, всъщност, може да бъде от решаващо значение за захранването с енергия на икономиката на САЩ (и не само), тъй като хората, заразени с него създават икономическа активност от харченето на пари за лотарийни билети, застраховане на клетъчни телефони и синтетични витамини за децата, пълни с аспартам. Без помощта на този вирус по-голямата част от икономиката би засекла и спряла, а продажбата на популярни спортни напитки би се сгромолясала почти до нулата.

Следващият път когато някой ви обвини, че правите нещо глупаво, просто му отвърнете. „Ей, инфектиран съм с вируса на глупостта. Но какво е ТВОЕТО извинение”?

Майк Адамс

 

Източник:

http://www.naturalnews.com/047605_stupid_virus_cognitive_function_gene_expression.html

Снимка: paimeiitguy.wordpress.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *