Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

vajra mudra 2

Първи вариант: Гръмотевична стрела

КОГА: При сърдечно-съдова патология, високо кръвно налягане и нарушено кръвоснабдяване. За профилактика и лечение на говорни разстройства, както и на дихателната и нервната система и на щитовидната жлеза.
ЗАЩО: Дарява мир и духовно могъщество. Концентрира целебната енергия и я насочва към проблемните области.
ВАЖНО: Ваджра мудрата е ключ към Вишудха, Петата чакра – чакрата на гърлото. Тя подпомага изразяването и творчеството. Подкрепя “освобождаването” на всички нива – физическо или отделителните функции на тялото; емоционално – при отрицателни емоции; мисловно – при остарели мисловни модели и вредни навици.
КАК. Пръстите са сплетени пред гърдите. Палците и показалците са допрени и насочени към небето.
КОЛКО: По 15 до 20 минути дневно. При хронични състояния – до 3 пъти на ден.

 

 

vajra mudra 1

Втори вариант: Мълнията
КОГА: При ниско кръвно налягане; слабост, вялост, виене на свят и влошено кръвообращение.

КАК: Палецът на всяка ръка притиска нокътя на средния пръст, безименният пръст притиска нокътя на средния пръст, кутрето притиска нокътя на безименния пръст. Показалците са изправени.

КОЛКО: При нужда, или 3 пъти дневно по 5 минути.

Източник: http://bg.convdocs.org/docs/index-96628.html

Снимка:   www.aandachtgericht.nlwww.dreamstime.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *