Тези ‘чушлета’ свалят кръвната захар

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

okra

Пригответе се да бъдете шокирани…

Почти 70 процента от американците страдат от диабет или от преддиабет. СЕДЕМДЕСЕТ ПРОЦЕНТА!

Най-лошото е, че повечето случаи могат напълно да бъдат избегнати. Един от последните броеве на списанието Natural Health Dossier даде уникален протокол за излекуване от диабет тип 2 (въпреки че традиционната медицина казва, че това е невъзможно).

Но когато мислят за превенция, повечето хора се фокусират върху нещата, които не трябва да ядат. Сладките неща, хлябът и твърде многото плодове са първи в списъка. Но кое е също така важно?  Яденето на повече храни, които спомагат за поддържането на кръвната захар под контрол.

И има един зеленчук, който разгражда скорбялата преди тя изобщо да има шанса да се превърне в глюкоза в кръвотока.

Чушчиците му са познати като ‘пандишпановите полумесеци’ на зеленчуковия свят.

Стабилизиращият кръвната захар зеленчук е бамята. Семената й са пълни с инхибитори на алфа-глюкозидазата, които предотвратяват преобразуването на скорбялата в глюкоза – захар в кръвотока в тялото.

Изследователите казват, че бамята драматично снижава нивата на кръвната захар. Те дори гледат на нея като на потенциално алтернативно лечение на диабета.

Фибрите в бамята стабилизират кръвната захар като регулират скоростта, с която захарта се абсорбира от чревния тракт. Половин чаена чаша сварена бамя съдържа около 4.1 грама фибри.

Бамята съдържа и големи количества витиман А, витамин В6, витамин С, витамин К, магнезий, калий и цинк.

Ако преварите бамята, тя губи всичките си витамини. И става лигава. Като я опитат в това състояние, много хора не я харесват.

Но ако я сготвите както трябва, бамята ще е хрупкава и вкусна. И ще ви покаже различното лице на този не винаги харесван.

Два вкусни и здравословни начина да ядете бамя са на скара и много леко сварена (не я препоръчваме пържена, разбира се).

Преди да я сложите на скарата, оваляйте чушчиците в зехтин и различни подправки. Сложете ги на скарата за дестина минути. Можете да добавите малко счукан чесън в зехтина. Чесънът много отива по вкус на бамята.

Като споменахме чесъна, нарежете скилидките и ги задушете в зехтина. След минута добавете нарязаната бамя и мъничко вода, за да я задушите леко. Ако не я преварите ще получите свежа, леко хрупкава бамя, която изобщо не е лигава.

Така че, ако сте опитвали бамя и сте решили, че не ви харесва, време е да й дадете още един шанс. Като при повечето зеленчуци, от значение е как ще ги сготвим. А яденето на бамя е от голямо значение за кръвна захар в здравословни норми.

Търсете органична бамя с по-дребни чушчици. Когато е презряла, чушките са по-големи и твърди.

 

Източник: Institute for Natural Healing, This Lady-Finger Vegetable Lowers Blood Sugar, 26 October 2013

http://institutefornaturalhealing.com/2013/10/this-lady-finger-vegetable-lowers-blood-sugar/#Continue

Снимка: meghantelpner.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *