Свързват аутизма на децата със здравето на бащата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

autism

Слушай, тате: Изследване в Норвегия показва, че някои аспекти на здравето на бащата могат да повлияят на вероятността децата му да страдат от аутизъм. Има една област на здравето, на която е по-добре да обърнете специално внимание, за да намалите риска на децата си от аутизъм.

Тази област е теглото ви. Изследователите в Норвежкия институт за обществено здраве откриха, че бащите с наднормено тегло, което може да се класифицира като затлъстяване, могат да са изложени на значително по-висок риск да имат деца аутисти.

Използвайки данни от Норвежкото кохортно изследване на майки и деца, учените проучват здравето на повече от 90000 деца. Изследователите също така проучват данните от Норвежкия регистър на пациентите и изследвания на деца, които страдат от аутизъм или синдрома на Аспергер. В края на изследването децата са на възраст 4 до 13 години.

Данните показват, че затлъстяването при майката изглежда не влияе на вероятността на децата й да имат аутизъм. Но проблемите на бащите с килограмите удвояват риска от аутизъм и от синдром на Аспергер, в сравнение с децата на бащи с нормално тегло.

„Бяхме много изненадани от тези заключения, защото очаквахме, че затлъстяването на майките ще е основния рисков фактор за развитието на диагноза в спектъра на аутизма, което означава, че твърде много сме се фокусирали върху майката и твърде малко върху бащата. Това може би отразява факта, че отдаваме повече значение на условията при бременността, като средата, в която се развива плода в утробата, а не на факторите в околната среда и на генетичните фактори преди зачеването”, казва изследователят Пал Сурен.

Карл Лоу

Източник: http://easyhealthoptions.com/alternative-medicine/dads-health-linked-autism-kids/

Снимка: www.local.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *