Пилешката супа „панацея” на Руската мечка

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

chicken soup

Николай Волков е професионален борец от световна класа. Днес, на 68 години, Николай е в отлична форма. Той все още не е слязъл от ринга. Никога не е чупил кост. И почти никога не се разболява. Тайната? Той яде само истинска, питателна храна. Включително кожата – без значение дали става дума за дивеч или зеленчуци. Той настоява, че тези „тайни” го поддържат силен и във форма.

Когато се разболее, Руската мечка си прави лекуващата всичко пилешка супа „панацея”. Той така силно вярва в тази супа, че твърди, че тя лекува всичко от настинка до рак.

Е, знаете че съм учен, който вярва единствено на фактите. Но както вече знаете, много обичам и хубавите истории. Ето една, разказана от Руската мечка за кучето на сестра му…

Кучето имало голям тумор, растящ на задния му крак горе при опашката. Ветеринарят бил готов да го приспи, но Николай взел кучето у дома си и започнал да го храни с тази супа.

Това бил „последния му шанс” за спасение. И всички били удивени когато туморът бавно се свил. А кучето живяло още няколко години.

Моят приятел, г-н Джонатан, който интервюира Николай, също сподели собствената си история за собственото си разболяване.  Преди около месец той работил по 16 часа на ден четири поредни дни. И неимоверно се изтощил. В понеделник той вече се борел със силна настинка. Сетил се за интервюто си с Николай и извъртял „лекуващата всичко” пилешка супа на Руската мечка.
В най-лошия случай, мислел си той, настинката ще продължи обичайните 7 дни. Но пък междувременно щял да си е хапнал топла, домашно приготвена супа. Но до вторник сутринта г-н Джонатан бил на 80 процента здрав. Главата му се била прояснила, само още малко подсмърчал. И вече почти не кашлял. В сряда той вече не изпитвал никакви признаци да е бил болен.

Е, разбира се, нямаше как и аз самият да не я опитам.

Наскоро член на семейството ми се оплакваше от нестихваща инфекция на дихателните пътища. И в една петъчна вечер след приключването на работната седмица, болестта наистина я повали. В неделя аз сготвих супата и тя цял следобед, че и цяла вечер пи от бульона. Тя може би изпи три до четири купички от него.
Сутринта в понеделник тя се беше възстановила на 80 процента и отиде на работа. И аз изпих една чаша от супата. Беше вкусна и облекчаваща. А на другия ден изпитах прилив на умствена и физическа енергия. И усетих как запушеният ми нос се отпушва.

Оставяйки тези забавни експерименти настрана, има много добра причина за ефикасността на тази богата на хранителни вещества пилешка супа.

Ако се направи както трябва, пилешката супа представлява богата и гъста течност, която съдържа на практика всяко познато (и непознато) хранително вещество в животинския и растителен свят.

Като използвате цяла, домашно отгледана кокошка (а не само бялото месо), вие си набавяте всичките разтворили се в бульона важни и мощни мастноразтворими хранителни вещества. Както и водноразтворимите хранителни вещества. И освен това всички хранителни вещества биват пренесени чрез естествена био-матрица, предоставяйки добра бионаличност. Това означава, че тялото ви може лесно да смели всички хранителни вещества. И да ги абсорбира, също така! Нали в крайна сметка в супата се съдържа всичко, с което кокошката се е хранила.

Но е абсолютно важно да използвате домашна кокошка!

Когато готвите естествено отгледана кокошка, вие си набавяте хранителните вещества от месото, кожата, тъканите, костите, костния мозък и воденичката и органите. Цялата хранителна стойност в комплект.

Г-н Джонатан казва, че рецептата на Николай действа като магическа отвара. И аз съм съгласен.

Този човек, който цял живот е живял в свят на имитации, откри някои много реални истини относно човешкия начин на хранене и  храна.

Така че през този сезон на настинки и грип следвайте моите разумни предложения, за да се предпазите от болестите. Но ако все пак пипнете настинка, опитайте тази рецепта за пилешка супа. В края на краищата, „тя не може да ви навреди”.

Ето рецептата на Пилешка супа „панацея” на Руската мечка:

1 малка домашно отгледана
1 средно голяма глава лук
1 опаковка органичен спанак
1/2 ч.ч. прясно настърган джинджифил
1/2 ч.ч. прясно настъргани органични моркови
поне 1 скилидка прясно наситнен чесън

Сложете домашно отгледаната кокошка (с кожата) в тенджера и налейте вода да я покрие. След като заври на слаб огън, оставете супата да къкри на тих огън един час. Изключете котлона. Когато кокошката изстине, за да можете да я пипате, отделете свареното месо. Оставете фенера, гръкляна и кожата в бульона.

Оставете сместа да заври много леко, на слаб огън. Добавете чесъна, джинджифила, лука и морковите. Нека къкри още около час. Просто внимавайте да не използвате силен огън и да не преварите зеленчуците. Готвенето на силен огън разгражда жизнено важните хранителни вещества. А вие искате да запазите тяхната лечебна сила.

Докато супата е гореща, извадете фенера, частите от кокошката и зеленчуците. Оставете само бульона с всичките хранителни вещества в него.

Отново на слаб огън добавете спанака и пилешкото месо в бульона. (Или можете да не слагате месото и да го използвате в друго ястие.) Дръжте тенджерата захлупена и оставете да къкри на слаб огън само 30 минути. Накрая добавете сол и пипер на вкус.

И само още едно допълнение: Като учен, аз трябваше да изпробвам супата върху своето куче. Сипах от супата на 70 килограмовия ни датски дог Макс. Той не близна бульона. Макс е късметлия, защото е здрав и нямаше нужда от супата, за разлика от кучето на сестрата на Николай. Но много му се усладиха частите на пилето. Животните знаят от какво имат нужда.

Д-р Марк Маркоци

Източник: Daily Dispatch, The Russian Bear’s “cure-all” chicken soup, 22 November 2013

http://drmicozzi.com/insiders/library/04_Food_Chain.pdf

Снимка: vittlesvamp.typepad.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *