Мощните ползи за здравето от яйчените мембрани

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Яйцата са всепризнат източник на хранителни вещества, зареден с протеини, витамини и минерали, както в жълтъка, така и в белтъка, но мембраните, които обгръщат развиващия се ембрион съдържат дори повече невероятни качества, които са полезни за здравето.

Three eggs

Мембраната е тънкият слой между белтъка и черупката, създаден от природата със съвършена матрица от съединения, които да хранят растящия в тях ембрион.

Мембраната е богат източник на много хранителни вещества като глюкозамин, колаген, кондроитин, хиалуронова киселина и аминокиселини, за които се знае, че играят важна роля в предоставянето на облекчение от ставни болки и скованост, както и при заболявания на съединителната тъкан. Екстракти от мембраната също така помагат за облекчаване на симптомите на остеоартрит, според изследване от 2009 година.

Яйца за здраве

Остеоартритът е най-често срещаната форма на артрит, която засяга приблизително 27 милиона американци. Изследователите откриха, че приемът на естествената яйчена мембрана е ефикасен за снижаване на болките в коляното и на сковаността, свързвана със заболяването без страничните ефекти, които се знае, че са резултат от дългата прилагането на традиционните лечения като нестероидни противовъзпалителни средства.

Всяко от важните съединения в яйчената мембрана доказано предлага ползи, включително от глюкозамина, който снижава възпалението в ставите като предпазва ставите от увреждане и помага за възстановяването на хрущяла; хиалуроновата киселина помага за поемането на шока като в същото време стимулира еластичността на ставите; кондроитинът стимулира еластичността на хрущяла и помага в битката с ензимите, които се знае, че увреждат ставите; колагенът е вид протеин, съдържащ се в съединителната тъкан.

Наслаждавайте се на яйцата без угризения

Не забравяйте че след като яйцето бива топлинно обработено ползите от мембраната се губят, което означава, че тя трябва да се приема под формата на хранителна добавка.

Хората, които страдат от заболявания на ставите или на съединителната тъкан като болки във врата и гърба, подагра и всички видове артрит и фибромиалгия могат също да се уверят, че мембраните на черупките са ефикасни за снижаването на болките, свързвани с тези заболявания. Изследване от 2009 година, публикувано в списанието Journal of Clinical Interventions in Aging откри, че при участниците, които пиели по 500 милиграма хранителна добавка с естествени мембрани от яйчени черупки всеки ден имало значително снижаване на ставните болки.

Най-полезните 5 храни за здравето на щитовидната жлеза

Мембраната може да се използва също така при редица други заболявания, така че не изхвърляйте черупката. Вместо това отделете мембраната и я използвайте като лек. Тя може да се използва върху порязване или одраскване като поставите влажната страна на мембраната върху нараненото място и я оставите там докато изсъхне. За допълнителни ползи нанесете белтък от яйце върху раната и поставете превръзка отгоре.

Можете също така да използвате яйчената мембрана за премахване на пъпки или за по-лесно премахване на черните точки. Ако ви се забие тресчица и се затруднявате да я извадите, поставянето на яйчена мембрана върху мястото ще спомогне да я извадите след като мембраната изсъхне. Винаги използвайте органични яйца.

Представяли ли сте си някога колко разностранни ползи предлага едно мъничко яйце?

~The Alternative Daily

Още за яйцата:

12 неща се случват в тялото когато ядете яйца

Естественото лечение на зъбни кариеси е възможно, вижте как

Не изхвърляйте черупките от яйцата

Най-добрият начин за контролиране на кръвната захар изисква всичко на всичко едно яйце

 

Източник:

http://www.thealternativedaily.com/powerful-benefits-eggshell-membranes/

Снимка: Light: Answers to all your questions

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *