Ч от чудо или червено цвекло срещу левкемия и рак

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

beets

Знаете ли…

 … че сокът от червено цвекло е удивително ефикасен лек за левкемиите и при други видове рак?

Прекрасният червен цвят на цвеклото идва от бетацианините, естествени съединения, които се оказват и много силни вещества в борбата с рака. Червеното цвекло съдържа и една амино киселина, наречена бетианинова киселина, която е заредена с противоракови свойства и с уникални фитохимикали, наречени беталаини.

Всички тези хранителни вещества са ключови за невероятните здравословни качества на червеното цвекло. Бетанинът, един от най-изследваните беталаини, открити в цвеклото, има впечатляващи антивъзпалителни, антиоксидантни и детоксикиращи свойства. Според The World’s Healthiest Foods (интернет сайт на фондацията с идеална цел Джордж Металиан – George Mateljan Foundation, поставила си за цел да създаде един по-здрав свят), скорошни лабораторни изследвания откриха, че пигментите на бетанина спират растежа на туморните клетки в тъканите в цялото тяло, включително в…

стомаха – нервите – белите дробове – гърдата – простатата – тестисите.

Тези открития представят убедително необходимостта от по-нататъшни изследвания на качествата на бетанините и на другите беталаини в предотвратяването и лечението на рака.

Тъй като червеното цвекло съдържа антиоксиданти и антивъзпалителни молекули, статистически е вероятно, че те могат да снижават риска от много видове рак. От The World’s Healthiest Foods казват: „В крайна сметка ние очакваме да видим мащабни изследвания с хора, показващи свойствата на червеното цвекло като храна за снижаването на риска от рак.“

      Червеното цвекло има толкова силно действие, че 100% от пациентите с рак в проведено наскоро изследване показаха положителни резултати!

Солидната научна основа вече съществува. През 50те години на 20ти век един унгарски лекар, лекуващ рака на име Александър Ференци започва да поставя пациентите си на режим на хранене, включващ свежи или направени на сок корени от червено цвекло като добавка към обичайната им храна. Той работи изключително с пациенти, които вече са били подлагани на химиотерапия и радиация и които са в последната (какексична) фаза на рака.
Всички пациенти на Ференци се повлияли положително от добавеното към храната им червено цвекло. Имало ясно изразено клинично подобрение при абсолютно всеки един от пациентите с различни видове рак. Лечението с червено цвекло се оказало толкова добро, че всъщност, в някои от случаите пациентите прекалявали с него! В някои случаи масираният прием на хранителните вещества – особено на витамин С – съдържащи се в цвеклото претоварвала черния дроб на пациентите.

Така че поуките от работата на Ференци са че:

  • Червеното цвекло е по-ефикасно при лечението на рак, когато то започне в ранна фаза. Всъщност, редовната консумация на червено цвекло може би е най-ефикасна като превантивно лечение.
  •  За да избегнете презареждането на отделителната система на тялото, започнете с малки количества корени от червено цвекло и постепенно увеличавайте дозата. Ако се почуватвате зле, намалете консумацията.

Червеното цвекло се бори с левкемията, туморите и напредналите фази на рак когато той вече не може да се оперира

Резултатите от едно скорошно изследване на ‘терапията с червено цвекло’ – консумацията на приблизително 60 г сурово пюре от чевено цвекло на ден – поддържа заключенията на Ференци и показва, че червеното цвекло може да помогне на тялото ви да се бори с левкемията и туморите.

Докато яденето на големи количества пюре от червено цвекло може да не е най-привлекателната алтернатива, може би е възможно същите резултати да се постигнат в един по-приемлив формат. В клинично изследване на 22 пациенти в напреднал, неоперативен стадий на различни видове рак давали по 280 г сок от червено цвекло на ден 3 до 4 месеца. Всички освен един от пациентите показали определено подобрение на здравето. Със сигурност, това е достатъчно да накара всеки да види червеното цвекло в различна светлина.

Изглежда ясно, че червеното цвекло наистина е много силен източник на здраве. То има високо съдържание на фолиева киселина – съединение, необходимо за здравето на костите – и не само че е доказало, че е силно противораково лекарство, но също така то детоксикира черния дроб, бъбреците, жлъчния мехур, кръвта и лимфната течност. Червеното цвекло е ефикасно и срещу констипацията.

      Как да извлечем най-голяма полза от червеното цвекло

Сокът от червено цвекло е толкова силна субстанция, че не трябва да се пие отделно. По-добре е да се смеси с друг по-слаб сок като например от моркови, краставици или ябълки. Дана Хърбърт, която има блог за поддържане на тялото с естествени храни предлага съвет на заинтересованите как да си направят сок от червено цвекло:

„Когато правите сок от червено цвекло, нареждайте го на редове като го редувате с моркови.“ Дана препоръчва сокът да се изстуди за 2-3 часа преди консумация.

Полезните за здравето пигменти в червеното цвекло могат да оцветят кожата ви, затова носете ръкавици. Ако все пак си изцапате ръцете, можете да ги почистите със сок от лимон.

Топлината намалява концентрацията на фитохимикалите в червеното цвекло, така че ако сте решили да ги варите, направете го на пара за 15 минути, което ще подобри до максимум хранителността и вкуса му.

Източник: Underground Health Reporter, Beets Fights Leukemia and other Cancers, 8 June 2011

http://undergroundhealthreporter.com/beets-as-a-leukemia-natural-treatment#axzz2geKMMiPh

Снимка: www.klesickfamilyfarm.com

Прочетете още статията:

8 идеи за прочистващи сокове

Пет причини да ядем повече червено цвекло

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *