4 изпитани лека за естествено снижаване на холестерола

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

garlic-cholesterol

Важността от снижаването на нивата на холестерола

Както всички знаем, атеросклерозата е Номер 1 убиецът на мъже и жени в Съединените щати, един на всеки двама мъже и една на всеки три жени ще развие атеросклероза в даден момент в живота си. Изследванията показват, че снижаването на високия холестерол може да намали риска от инфаркт, така че без значение дали става дума за хора, страдащи или не от атеросклероза, особено важно е за всички възрастни редовно да изследват нивата си на холестерол.

Как можете да снижите нивата на холестерола

Нивото на холестерола се влияе от няколко фактора, включващи възраст, тегло, храните, които ядете, стрес, физическа активност. Хората могат да снижат нивото си на холестерол като поддържат здравословен начин на живот: поддържат здравословно тегло, ядат храни с ниско съдържание на транс-мазнини и не прекаляват с мазнините въобще, редовно правят упражнения или извършват физическа активност, избягват алкохол, спрат да пушат и да пият фармацевтични лекарства.

Как да снижите нивата си на холестерол лесно с натурални средства

Има билки и естествени съединения, които можете да включите в хранителния си режим, за да контролирате, намалите и подобрите нивата си на холестерол:

Алфалфа

Изследванията показват, че семената на алфалфа помагат на хората да поддържат здравословно ниво на холестерол като снижават вредния (LDL) холестерол в кръвта си, докато полезния вид (HDL) остава незасегнат. Фибрите и химическите вещества в алфалфа сякаш привличат холестерола и по този начин препятстват оставането му в кръвта.

Още за алфалфа: Алфалфа, бащата на всички храни

Освен това, алфалфа е заредена с витамини, фолиева киселина, магнезий, калий, желязо и други минерали, които всичките са особено важни за правилното функциониране на различните органи в тялото. Алфалда трябва да се приема в умерени количества (препоръчват се по 80-120 грама на ден) понеже иначе билката може да причини увреждане на червените кръвни телца в тялото.

Чесън

От древни времена чесънът се използва за лечението на няколко вида заболявания и изследванията показват, че чесънът помага за поддържането на добрия баланс в нивата на холестерола, като снижава нивата на серумния холестерол и в същото време повишава нивата на полезния (HDL) холестерол.

Чесънът снижава нивата на холестерола без каквито и да било странични ефекти за разлика от други лечения с лекарства, в допълнение на това, че снижава кръвното налягане, предпазва от инфекции и от съсиреци в кръвта. Така че ако искате да поддържате здравословни нива на холестерол в тялото си, добавете тази супер билка в хранителния си режим.

Поликозанол

Поликозанол е съединение, извличано от захарната тръстика и в изследвания то показва, че е ефикасно в снижаването на нивата на холестерола в тялото като разгражда вредния (LDL) холестерол без да повишава кръвната захар. Изследователите откриха, че поликозанолът е особено полезен при жени в менопауза с високи нива на холестерол.

Прочетете още за поликозанола: Открития и развенчани митове в медицината, които ще разлюлеят света – 3

Експертите препоръчват прием от по 5-10 мг поликозанол на ден за снижаване на нивата на холестерол като не трябва да пиете повече от 20 мг в един ден.

Зелен чай

Зеленият чай е чудесен антиоксидант и е доказал, че не позволява усвояването на холестерол в хранисмилателния тракт, което го прави добро средство за снижаване на нивата на холестерола.

Изследване, публикувано в списанието The American Journal of Clinical Nutrition откри, че хората, които пият зелен чай няколко месеца имат около 2% по-ниски нива на „вреден” холестерол от хората, които не пият зелен чай, като в същото време нивата на „полезния” холестерол не са засегнати.

Други здравословни навици за снижаване на нивата на холестерола

Холестеролът е нещо, което можете да контролирате като използвате някои билкови лечения, както и здравословни навици:

  • Опитайте се да ядете богати на холестерол храни с мярка
  • Непременно яжте достатъчно здравословни зеленчуци и плодове всеки ден, понеже фибрите в тях спомагат за снижаването на риска от атеросклероза
  • Ограничете приема си на естествено богатите на мазнини храни
  • Редовно правете упражнения или извършвайте физическа активност
  • Изследвайте нивата си на холестерол всяка година и се старайте да ги контролирате и поддържате в здравословни граници.

Алекс Джордан

 

Източник:

http://blogs.naturalnews.com/4-proven-herbs-reducing-cholesterol-naturally/

Снимка: skinwell.ru

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *