10 необичайни лекарства срещу грипа

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Лесни начини за засилване на имунитета и за бързо оздравяване

Грипният сезон настъпи рано тази година: Експертите казват, че той поразява особено сериозно с по-високи нива на грипна активност и с по-устойчиви вирусни щамове. Силната имунна система е ключът към спирането на ежегодните грипни микроби. Има много начини за подобряване на защитните ви сили, които включват здравословния начин на хранене, хранителните добавки, упражнения и освобождаване от стреса. Ако все пак се разболеете, следните уникални естествени лекове против грипа могат да ви помогнат по-бързо да оздравеете и да облекчите неприятните симптоми.

Neem_blog

Кокосово масло срещу грип

Тази здравословна мазнина е богата на субстанцията, наречена луаринова киселина, която предоставя много ползи за здравето, включително противовирусни свойства. Лауриновата киселина е доказала, че директно парира способността на вирусите да се репликират и разпространяват, като по този начин спира инфекцията. Кокосовото масло също така съдържа хранителни компоненти, които стимулират имунитета, снижават възпалението и подобряват други области на здравето. Добавяйте по 1 до 2 супени лъжици на ден в супи, салати и шейкове или ги изяждайте направо.

Сода за хляб срещу грип

Това просто съединение, познато като натриев бикарбонат отдавна се използва терапевтично за редица медицински състояния и при оказване на първа помощ. Тя се бори с грипа като неутрализира киселинността в тялото, създавайки негостоприемна, алкална среда за вирусите и микробите. Когато почувствате, че ви хваща грип или сте изложени на вируси, започнете да вземате по половин чаена лъжичка сода във вода на всеки два часа шест пъти през деня. Намалявайте дозите с по две на ден до достигането на една доза сутрин, след което продължавайте да я взимате, докато симптомите отшумят.

Пробиотици срещу грип

Има стотици видове полезни бактерии, които живеят в храносмилателния тракт и способстват за доброто храносмилане, подобряване усвояването на хранителните вещества и предпазване от вредни микроби. Сега изследователите научават повече за пряката връзка между пробиотичните бактерии, като Lactobacillus и Bifidobacterium и различните аспекти на имунната система. Изследванията показват, че пробиотичните бактерии могат да повишат броя на Т клетките, важен клас имунореагиращи клетки. Други изследвания показват, че пробиотичният щам Bacillus coagulans може да повиши имунните отговори към грипа, вирусите, дори към свинския грип. Открийте пълната формула и следвайте инструкциите за дозата, която може да бъде повишена при активни грипни симптоми.

Лечебни гъби срещу грип 

Много видове лечебни гъби са доказали, че спомагат за укрепването на имунитета и за поддържане на здравето като цяло чрез множество механизми на действие. Сортовете Coriolus, Reishi, Agaricus, Cordyceps, Umbellatus и Maitake са особено полезни за защита от и лечение на грипа. Те съдържат изобилие от лечебни съединения, които подсилват функциите на имунните клетки, демонстрират силна антивирусна дейсност, детоксикират тялото, снижават възпалението, подсилват храносмилането и доставят мощни антиоксиданти. Лечебните гъби показват свръхестествена ‘интелигентност’ в тялото и могат наистина да помагат за тренирането на имунната система да функционира по-мощно и ефикасно. Търсете органично отгледани гъби и следвайте инструкциите. Дозата може да бъде засилена при активното протичане на болестта и да се взима на всеки няколко часа.

Смях срещу грип

Изследванията показват, че смехът може да е бъде мощен имуностимулант. Освен че облекчава имунно-супресивния стрес, смехът повишава дейността на естествените клетки убийци и положително повлиява на експресията на свързаните с имунитета гени. Не трябва да се чувствате виновни, че гледате комедии една след друга през деня, когато сте си у дома, болни от грип.

Йога срещу грип

Това е древна система от упражнения за ума и тялото, в която съществуват различни методи за практикуване. Изследванията показват, че някои стилове йога като Ийенгар и йогата с умствена медитация предлагат значителни преимущества за здравето. Йога предпазва от стрес, въздейства положително на свързаните с имунитета гени, подобрява циркулацията, снижава хроничното възпаление и ускорява оздравяването. Макар че грипът ни кара да се чувстваме уморени и всичко да ни боли, плавните йога движения и изпъвания засилват оксигенацията и циркулацията, които са особено важни в битката с болестта.

Слънчева светлина срещу грип

Дневна доза слънчева светлина от по около 15 до 20 минути подобрява здравето като осигурява естествен витамин D3 за подсилване на имунитета, справяне с вирусите и подобряване на редица аспекти на цялостното здраве. Ако живеете в облачно място, помислете да взимате естествена хранилтелна добавка с витамин D3.

Музика срещу грип

Музикалната терапия обикновено се използва за лечение на различни аспекти на здравето. Някои музикални стилове като класическата музика са добре изследвани и са доказали, че намаляват стреса, подсилват имунитета, укрепва метаболизма и какво ли още не. Изберете нещо, което ви харесва и се опитайте да практикувате дълбоко дишане докато слушате.

 Модифициран цитрусов пектин срещу грип

Тази проста формула, направена от бялата сърцевина на цитрусовите кори и преработена за усвояване и действие в тялото е доказала, че осигурява мощно подсилване на имунитета, особено на дейсността на естествените клетки убийци. Тя контролира възпалението, фиброзата и формирането на тумори като блокира вредните ефекти от прекомерния гелактин-3 в тялото. Модифицираният цитрусов пектин също така безопасно премахва имуносупресивните тежки метали, като по този начин спомага за предпазване от вируси и инфекции. Вземането на 5 до 10 грама модифициран цитрусов пектин на ден може да предостави значително повишаване на имунитета и ускорява оздравяването, особено когато се взема заедно с лечебни гъби.

Избягвайте захарта, освободете имунната си система

Повечето захари, особено рафинираните, задействат каскада от вредни реакции в тялото, които директно подтискат имунитета и хранят вредните нападатели. Изберете подсладители, които не повишават рязко глюкозата и не предизвикват възпалителна каскада от имуносупресивни действия. Стевията и кокосовата захар са отлични алтернативни подсладители, които не отслабват имунната система, нито предизвикват размножаването на вредните вируси, бактерии и микроби.

Тази година, ако обмисляте ваксина против грип, помислете за естествени имуностимулатори и здравословни навици на живот като първа линия на защита. Тези холистични подходи не само ще ви предпазват от настинки и грип, те ще ви помогнат да поддържате цялостно здравето и дълголетието си през цялата година и след това.

от Айзък Илайъс

Източник:

http://easyhealthoptions.com/10-unusual-flu-remedies-simple-ways-to-boost-your-immunity-and-speed-recovery/

Снимка: mannaszappan.hu

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *