Ходете за да се справите със стреса

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

ute-och-promenera1Ето начин да се успокоите и да се разтоварите от част от стреса, който ви гнетии се отразява на външния ви вид:

1. Излезте навън и оставете всичко, което ви стресира – както и iPod-а си – у дома.

2. Опитайте се да забележите продробностите в заобикалящата ви среда – шума на трафика, песента на птиците, извивките на растенията и дърветата, точния цвят на небето, формата на движещите се облаци.

3. Ще откриете, че забелязвате всичко в най-големи подробности и че осезателно присъствате в пейзажа. В този момент помислете за нещата, за които сте благодарни в живота си. Те могат да са обобщени или конкретни: здравето ви, семейството, опита, натрупан по време на работа, партньора ви в живота, децата ви, купона за последния ви рожден ден и така нататък.

4. Оставете ума и спомените си да текат свободно. Като присъствате осезателно по този начин вие започвате да мислите в съвсем нова светлина и да се свързвате със света по начини, които никога не сте си представяли. Също така, вие се вдъхновявате като мислите по-обективно, вместо да се фокусирате върху своя собствен вътрешен свят и дребни разочарования.

Това е чудесен начин да победите стреса, като в същото време се чувствате чудесно където сте в момента. Освен това се стремете да се фокусирате върху хубавите неща. Когато разходката ви приключи, отделете 5 минути и запишете някои току-що почувствани откровения в дневник.

Източник: Internet, Walk to Leave Your Stress Behind, May, 2010

Снимка: blondinblond.blogg.se

Още по темата:

7 храни за облекчаване на стреса

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Ние сме здрави” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Ние сме здрави” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *