Содата за хляб убива туморите, по-безопасна и по-ефикасна е от всичко останало, казва лекар

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

soda-vernon

След като подробно изследвах и написах почти 30 статии за някои от най-добрите противоракови лека, мисля, че обикновената сода за хляб може би е най-мощният лек, открит някога и че тя трябва да е първата ви линия на защита срещу всичко от обикновената настинка до рака.

„Всеки трябва да знае това и е предателство спрямо човечеството, че повечето хора все още не го знаят”. – Д-р Марк Съркъс, Натриев бикарбонат: Уникалният лек за първа помощ на природата.

Натриевият бикарбонат (NaHCO3) е кристална форма на сол в природата и често се прави на фин прах, който ни е познат като сода за хляб. Сред буквално стотиците й употреби за домакинството, содата за хляб е много мощно лекарство, което от повече от 150 години се използва за лечението на множество различни заболявания и състояния.

Бикарбонатът е активната съставка в содата за хляб. Той е безопасен, защото се произвежда от тялото в стомаха, панкреаса и бъбреците, а алкализиращите му свойства позволяват на тялото да неутрализира и елиминира киселинте. Натрупването на киселини в тялото (като пряк резултат от снижаването на бикарбонатите в кръвта) уврежда метаболизма, снижава употребата на кислород от клетките, изважда от строя правилното функциониране на ензимите и е буквалната причина за стареенето и за всички заболявания.

Както при експеримента, който повечето от нас сме правили със смесването на сода за хляб и оцет, шупването, което се получава представлява производството на въглероден двуокис (CO2), а въглеродният двуокис е именно нещото, което липсва в тялото по време на болест. Противно на онова, което ни казват, въглеродният двуокис не е отпаден продукт и всъщност, поради факта, че дори анаеробните форми на живот (онези, които не се нуждаят от кислород, за да оцеляват) все пак използват въглероден двуокис, бихме могли да кажем, че въглеродният двуокис е по-фундаментален за живота от кислорода. В случая на CO2 в кръвта ни, според така наречения ефект на Бор, въглеродният двуокис освобождава кислород от червените кръвни телца, така че той да може да бъде използван от клетките ни. Без достатъчно CO2 в тялото никакъв кислород не може да бъде използван, и следователно, там започват да се развиват рак и заболявания. В контакт с киселините бикарбонатът, такъв какъвто е в содата за хляб, се превръща в CO2 и затова лечебната му стойност се цени от хората, които разбират как действа той.

Когато тялото е зле хранено поради консумирането на храни, съдържащи токсични, ненаситени мазнини, химически добавки, консерванти и пестициди, това снижава производството на бикарбонат в тялото и в него започват да се настаняват диабет и други заболявания. В киселинна среда клетките не могат да използват кислород по време на производството на енергия и това води до прекомерна киселинност, която е основната причина за практически всички дегенеративни заболявания, включително рак, сърдечни заболявания, артрит, остеопороза, камъни в бъбреците и жлъчката и зъбни кариеси.

„Фармацевтичните компании могат да искат каквато си поискат цена и го правят за опасните си и неефикасни лекарства. Но дори и в най-смелите си мечти на фармацевтични производители, те не могат да реализират мечатанията си за лекарство, което биха могли да измислят и което би могло да съперничи на фантастичните лечебни свойства на обикновената евтина сода за хляб” – Д-р Марк Съркъс

Тайното оръжие на раковата индустрия

Онколозите от десетилетия тайно използват натриев бикарбонат преди, по време на и след прилагането на химиотерапия, за да предпазват пациентите си от смъртоносните химикали. Натриевият бикарбонат не само че е доказал, че подобрява ефикасността на химиотерапията, но както казва д-р Марк Съркъс, „науката показва, че може би именно натриевият бикарбонат върши полезното действие, а не отровите”.

Оцелелите от смъртоносното лечение, познато като химиотерапия, вероятно са спасени от натриевият бикарбонат, а не от смъртоносната химиотерапевтична отрова, вкарвана в телата им.  „Ако искате да видите колко бързо човек може да припадне по време на химиотерапия, просто пропуснете да забъркате бикарбоната и си извадете секундомера”, продължава д-р Съркъс.

Най-бързият начин да накарате раковите клетки да растат и да се разпростират по-агресивно е като повишите киселинността на кръвта. Обратното, нищо няма да обезвреди, унищожи и елиминира раковите клетки по-бързо от алкализирането на киселинно-доминиращата среда, в която раковите клетки процъфтяват. Содата за хляб вероятно е най-бързият и ефикасен начин за постигането на това.

Пречистване на химикали и тежки метали

Според д-р Марк Съркъс, „сравняването на ракови тъкани със здрави тъкани от един и същи човек показва, че раковите тъкани съдържат много по-висока концентрация на токсични химикали, пестициди и други токсични материали”, и това е основната причина содата за хляб да се използва от повечето онколози преди, по време на и след химиотерапия и лъчетерапия.

Като въоръжава тялото с ресурса, необходим за неутрализирането и елиминирането на тежките метали и на другите химически отрови в тялото, содата за хляб е ефикасна в лечението на свръхдози от редица химикали и фармацевтични лекарства, като премахва токсичните ефекти в тялото. Тя е един от най-добрите антидоти на отравяне с радиация, и старите военни наръчници дори предлагат вливания на натриев бикарбонат за снижаване на токсичността от уран в бъбреците и за улесняване на изхвърлянето й.

През януари 2003 година резултатите от 10-годишно изследване в България бяха публикувани в списанието American Industrial Hygiene Association Journal. Под ръководството на д-р Господинка Р. Прадева са изследвани две групи хора, участниците в едната от които работели в замърсена среда, а тези в другата, в офис среда без замърсяване. Изследователите откриват, че хората, работили в замърсена среда имат в телата си по-малки количества бикарбонати, отколкото онези, работили в незамърсена среда. Простата истина е, че колкото по-замърсена е средата, в която живеете, от толкова повече бикарбонати се нуждае тялото ви, за да се справи с тези замърсители и да остане здраво.

Хора, излекували се от рак със сода за хляб

1. Върнън Джонстън – След като е диагнозиран с агресивен 4-ти стадий на рак на простатата, който вече се е разпространил и в костите му, Върнън отказва всички традиционни лечения и вместо това решава да се фокусира върху повишаването на своето pH понеже ракът не може да оцелее в алкална среда. Протоколът, който той създава за себе си включва смес от сода за хляб и меласа и консумирането й множество пъти на ден. Само след няколко седмици лекарят на Върнън  потвърждава пълна ремисия на рака на простатата и костите. Историята му е описана в калифорнийски вестник през  2008 г., а точния протокол, който той използва е даден в подробности по-долу в настоящата статия.

Още по случая на Върнън Джонстън прочетете в статията Рак в 4 стадий изчезва при лечение със сода за хляб или „танц с рака”

2.  Италианският онколог, д-р Тулио Симончели, от много години  използва натриевия бикарбонат за унищожаването на тумори. Той описва ранния си опит с натриев бикарбонат в следните параграфи:

„Един от първите пациенти, които лекувах беше 11-годишно дете, случай, който незабавно показа, че съм на прав път. Детето пристигна в педиатричното хематологично отделение в кома около 11:30 часа сутринта с анамнеза за левкемия. Поради заболяването на детето, то бе докарано от малък град в Сицилия до Рим чрез университетите на Палермо и Неапол, където бе преминало през няколко вливания на химиотерапия. Отчаяната му майка ми каза, че не може да говори с детето си от дни; т.е. откакто детето е местено многократно в различни болници. Тя каза, че би дала мило и драго да чуе гласа на сина си отново преди той да умре”.

„Понеже аз бях на мнение, че детето е в кома, както поради пролиферацията на гъбични колонии в мозъка, така и заради приложените му токсични терапии, стигнах до заключението, че ако успея да унищожа колониите с натриево бикарбонатни соли и в същото време подхраня и детоксикирам мозъка с глюкоза венозно, бих могъл да се надявам на ремисия на симптомите. И това беше решението. След продължително венозно вливане на бикарбонатни и глюкозни разтвори в около 19:00 часа на същия ден, когато се върнах в университета, аз заварих детето да говори с майка си, която цялата бе обляна в сълзи”.

Как да лекуваме със сода за хляб

Топчетата („бомби“) за вана съдържат сода за хляб, лимонена киселина и етерични масла за аромат.

Бърз и ефикасен начин за консумиране на лекарството натриев бикарбонат е да се смеси той с кленов сироп или мед в съотношение 3:1, в което 3 супени лъжици кленов сироп (мед) се смесват с 1 супена лъжица сода за хляб за направата на чудесна смес, която лесно се поглъща.

Алтернативно, можете да сипете 1 ч.ч. сода за хляб във ваната за ефикасното й усвояване от тялото, или което може би е абсолютно най-добрият начин за повишаване на нивата на CO2 в тялото ви и за лечение на заболяванията, е във ваната да се добави топче за вана и магнезиев хлорид и да се киснете в нея.

Както прочетохте по-горе в историята на Върнън Джонстън, използването на сода за хляб и меласа буквално е единственото лечение, проведено от него, за да излекува рака си в напреднал стадий само за две седмици. Може би най-логичният подход към лечението на рак би било използването на сода за хляб, наред с избраните от вас колкото пожелаете противоракови лекарства, с които разполагате, и докато реакциите при вземането на множество химически лекарства са напълно непредсказуеми, а често пъти и опасни, едновременното приемане на множество лечебни съединения на хранителна основа обикновено водят до синергичен ефект, при който лечението, което произтича от тях е по-силно, отколкото може да се предизвика от всяко отделно съединение взимано самостоятелно.

Протоколът на Върнън Джонстън със сода за хляб & меласа

Някои от вас може би искат да научат точния протокол, използван от Върнън Джонстън в излекуването на рака си, така че го обобщавам по-долу:

Дни 1-4:  Върнън започва с консумирането на смес от 1 чаша. вода с 1 чаена лъжица сода за хляб и 1 чаена лъжица тъмна меласа. Той прави това по един път на ден през първите четири дни, а след като забелязва, че се чувства добре и че pH-то му е 7.0 (слюнка) и 7.5 (урина), той решава да увеличи дозата.

Ден 5: На 5-я ден Върнън удвоява дозата си и започва да пие един и същи разтвор по два пъти на ден. След като е прочел, че раковите клетки заспиват при pH от 7, и умират при pH от 8.0-8.5, неговата цел е да постигне pH на слюнката и урината си със стойности между 8.0-8.5 и да задържи резултатите за 4 или 5 дни. Той използва pH лентички, за да измерва pH-то си и подчертава важността да взима под внимание pH-то както на слюнката, така и на урината, понеже pH-то на слюнката може понякога да е лош индикатор за pH-то на кръвта.

Ден 6: Той продължава да пие по две дневни дози от своя разтвор и на 6я ден средното му pH е 7.25, и той усеща леко гадене, като изпражненията му са с жълтеникав оттенък.

Ден 7: Върнън бавно повишава дозата си, за да изгради увереността си, че ще е добре, така че през този ден той взима 3 чаени лъжици сода във вода с 1 чаена лъжица меласа при първата си доза, а за втората си доза се връща към разтвор с 2 чаени лъжици сода за хляб.

Ден 8: Като иска допълнително да повиши pH-то си, Върнън пие две чаени лъжици сода за хляб във вода и меласа три пъти в рамките на деня.

Ден 9: Той забелязва слаба диария и чувства лека слабост, но казва „усещах еуфорията на кислорода през целия ден. Все едно тялото ми дишаше чист кислород”.

Ден 10: Върнън има упорито главоболие в този ден и забелязва потене на тялото през нощта поради постигнатото от него изключително ниво на алкалност. Той отчита pH-то си 4 пъти в рамките на деня и всички те са в средните стойности на 8-цата. Той след това намалява дозата си през този ден на разтвор с 2 чаени лъжици натриев бикарбонат във вода и меласа, два пъти на ден.

Ден 11:  11-ят ден е последният ден на Върнън преди да отиде на скенер, за да се види състоянието на рака в костите си. Този ден има повече диария с леко жълт цвят, така че той намалява содата за хляб в разтвора с водата и меласата на 1.5 ч.л. два пъти през този последен ден.

„Ето, сега имате протокола. Това беше последният ми ден преди скенера”, казва Върнън преди да добави, че е било важно да пие разтвора със содата за хляб два часа преди или 2 часа след хранене, за да поддържа необходимата за храносмилането киселинност на стомаха.

Марк Дейвид

Източник:

https://www.endalldisease.com/doctor-sodium-bicarbonate-is-a-killer-of-tumors-safer-and-more-effective-than-anything-else/

Снимка: www.nawa3em.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *