Защо да ходим на фитнес редовно, вижте някои от ползите

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Training-benefits

Ако това не ви мотивира, нищо няма да го направи! Ето какво се случва след само една фитнес тренировка!

Когато човек започне да тренира във фитнес зала, първите няколко пъти ще изпитва болка в тялото си. Всъщност, дори и след първата тренировка ще почувствате промени в тялото си, така че просто продължавайте да тренирате.

Какво се случва с тялото ви след една тренировка?

Стресът изчезва

Скорошно изследване в САЩ откри, че само 14 процента от хората тренират за сваляне на стреса. Дори и упражненията, които правите да създават стрес, тренировката стимулира по-добро кръвоснабдяване към мозъка и произвежда хормони, наречени ендорфини.

Тренирането може да предотврати появата на диабет

Според изследване, проведено през 2007 година група трениращи откри, че една тренировка снижава телесните тлъстини в мускулите, което подобрява инсулиновата чувствителност. Ето защо тренирането е много важно за здравето: ниският инсулин може да доведе до диабет.

Тренировките могат да променят вашето ДНК

Изследване, проведено през 2012 година от шведски изследователи откри, че здравите, но физически неактивни хора на средна възраст, които практикуват само една тренировка въздействат върху промяната на генетичния материал на мускулите си.

ДНК-то се наследява от родителите, но факторите в начина на живот, като физически тренировки, могат да играят важна роля в предаването на конкретен ген.

Тренирането може също така да подобри концентрацията ви

Когато започнете да тренирате, кръвта в мозъка подобрява функцията на мозъчните клетки и следователно сте по-фокусиране след тренировката.

Тренировките подобряват настроението

По време на тренировката мозъкът започва да освобождава невротрансмитери (ендорфини и серотонин), които подобряват настроението и облекчават депресията.

Прочетете още:

Содата за хляб: Спасение след усилена физическа активност

Едно упражнение, четири минути, 28 дни, ново тяло

8 чудесни йога упражнения, които да правите на бюрото си

 

Източник:

http://www.yourstylishlife.com/if-this-does-not-motivate-you-nothing-will-this-is-what-happens-to-your-body-after-just-one-training/
Снимка: Pinterest

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *