11 начина да обичаме себе си повече

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

love yourself more

Няма магическа рецепта за изграждане на самоувереност, но със сигурност има няколко обикновени навика, които да ви изведат на правия път. Без значение дали сте стресирани, прекалено отдадени, отегчени или просто несигурни, този списък с лесни за следване съвети ще ви помогнем да подсилите самоуважението си и да поддържате положителната си нагласа към света. Мъчите се да се чувствате добре относно самите себе си? Ето 11 лесни начина да се обичате повече:

 1. Заобиколете се с положителни хора. Настроенията и нагласите са заразителни, така че ако искате да подобрите самомнението си е важно да имате около себе си самоуверени хора. Освободете се от хората, които непрекъснато дърдорят за несигурността си – това само ви подтиква да осъзнавате своята собствена несигурност.
 2. Планирайте. Организацията е ключът към това да се чувствате добре всеки ден, така че правете необходимото, за да контролирате графика си. Щурането напред-назад, закъсненията и пропускането на крайни срокове неминуемо ви довежда до безспокойство, но можете да избегнете тези често срещани виновници като просто се справяте с набелязаните задачи.
 3. Освободете си време за нещата, които обичате да правите. За да се превърнете в най-добрата си версия, вие трябва да заделяте много време за хобитата и увлеченията, които ви  удовлетворяват. Дали ще са дълги разходки, хубава книга или по няколко минути изкуство всеки ден, вие трябва да  подреждате по приоритет простичките забавления, които ви отпускат.
 4. Спете много. Ако сте изтощени и капнали, то и настроението ви — и самоувереността ви — със сигурност ще спаднат. Необходима ви е енергия, за да сте общителни и продуктивни, така че се опитайте да избягвате да изпушвате като балансирате работата си с много сън.
 5. Редовно се възнаграждавайте. Ако не спирате и не си признавате постиженията от време на време, вие изпускате много важни възможности за изграждане на увереност в себе си. Справихте се с тежка задача в работата? Поглезете се с някоя малка глезотия.  Тези дребни признания ще се натрупат и ще ви служат като редовно ви напомнят колко сте прекрасни.
 6. Правете почивки. Спрете, дишайте, поемете дълбоко в себе си малките, спокойни мигове. Иначе ще си изградите манталитет все да се юркате, който ви изцежда и изчерпва силите ви. Почивките са един от най-добрите начини за отпускане и презареждане, така че не забравяйте да правите по крачка назад от време на време.
 7. Поставяйте си малки, реалистични цели. Дори и най-малките постижения помагат за стимулиране на самоуважението ви, така че си поставяйте непретенциозни, краткосрочни цели. Опитайте се да разчупите по-големите си цели в по-малки, по-конкретни задачи. Винаги сте се надявали да участвате в маратон? Започнете предизивиквайки себе си на 5000 метра, после увеличавайте пробега.
 8. Давайте. Често се казва, но е вярно — като дадете нещо от себе си, вие получавате удовлетворение и се чувствате по-добре. Станете доброволец, присъединете се към група за оказване на помощ или просто давайте дрехи в някой приют, за да подсилите малко самоувереността си.
 9. Казвайте ‘не’ когато е необходимо. Ако все казвате ‘да’ това си има своите преимущества, но ако прекалено се раздавате можете да си навлечете стрес и безспокойство. Пропуснете напрежението и си позволете да откажете покани когато се чувствате претоварени. В крайна сметка, като се почувствате в хармония със себе си, вие ще сте по-щастливи – и по-приятен човек за околните.
 10. Движете се. Подсилете ендорфините на щастието със сутрешни упражнения или с бърза разходка в обедната почивка. Тренировките са придружени с дълъг списък от физически и емоционални ползи, така че вържете си маратонките за да си осигурите по-щастлив и безгрижен поглед към света.
 11. Запълнете календара си. Трудно е да се обичате когато си висите у дома. Изключете компютъра, обадете се на приятели, и запишете в тефтерчето си чудесните неща, които да очаквате с нетърпение през седмицата. Пътувайте, ходете на гости на приятели, излизайте на кафе— важното е да излизате и да вършите зареждащи и приятни неща.

 Лора Мари Мейърс

Източник: 11 Ways to Love Yourself More, 4 May 2013

http://www.savvysugar.com/How-Love-Yourself-23012605

Снимка: thecalmspace.com

 

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *