Снижете умората с този обикновен минерал

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

fatugue

Ако се борите със зимната умора или просто сте изморени поради някаква причина, изследователите намериха решение. Една единствена хранителна добавка доказва, че спомага за облекчаването на симптомите на умората с 50 процента.

Швейцарски изследователи се заеха да открият дали тази хранителна добавка би помогнала на иначе здрави жени. Те публикуваха заключенията си в списанието Canadian Medical Association. В изследването 200 жени с необяснима умора произволно взимат или по 80 мг от тази добавка или плацебо в продължение на 12 седмици. В края на изследването при жените, които взимали хранителната добавка умората била снижена почти на 50 процента.

Друго изследване откри подобни резултати. Изследването, публикувано от списанието BMJ проследява 144 жени на възраст между 18 и 55 години. И отново, жените взимали или по 80 мг от хранителната добавка или плацебо. Само след един месец жените вземали добавката показали снижаване на умората си с 29 процента.

Ако се чувствате необичайно уморени, какво трябва да добавите към дневния си хранителен режим?

Желязо.

Вие може би вече знаете, че трябва да добавите желязо към храната си. Но може да не осъзнавате точно колко важно е желязото… или че не получавате достатъчно от него.

Как желязото помага за повишаване на енергията ви? Желязото отговаря за набавянето на кислород в цялото тяло. Липсата на кислород води до липса на енергия. Ако клетките ви нямат достатъчно кислород, те не могат да функционират. А ако те не функционират, вие не функционирате.

Ако имате голям недостиг на желязо може да станете анемични. Но ниското съдържание на желязо в тялото не винаги води до анемия. Това може да доведе просто до умора, липса на концентрация, снижена имунна функция и затруднение в поддържането на телесната температура.

Желязото лесно се набавя с храната. Чудесни източници са червените меса, пилешкото, рибата и тъмно зелените зеленчуци. Но дори и с включване на богата на желязо храна в хранителния ви режим, вие въпреки това може да имате недостиг на желязо. Това е така, защото желязото освен всичко друго трябва и да се абсорбира от тялото. И именно там много хора се натъкват на проблем. Някои храни и лекарства могат да попречат на това да се случи. Кафе, чай, калций, и лекарствата против киселини могат да попречат на тялото ви да абсорбира желязо. Особено, ако го поглъщате по едно и също време с тях.

Също така, за да имате нужните нива на желязо, вие трябва да имате достатъчно количество витамин С в тялото. Богатите на витамин С храни помагат на тялото да абсорбира желязо.

Тест на кръвта ще ви покаже  дали имате недостиг на желязо или не. Но не ви е необходим тест, ако просто искате малко да подсилите енергията си. Просто добавете богати на желязо храни в  дневния си режим на хранене. Но все пак помнете да ги съчетавате с яденето на богати на витамин С храни, които да помагат за усвояването на желязото. Ако не забележите промяна в нивата си на енергия, то тогава би следвало да се консултирате с лекар.

Когато става дума за вземане на хранителни добавки с желязо ние не го препоръчваме, освен ако това не е напълно необходимо. Прекомерното количество желязо в тялото крие опасности. Ако тялото не се освободи от излишното желязо, то се наслагва в черния дроб, сърцето и панкреаса. Това може да доведе до цироза, рак на черния дроб и сърдечно заболяване. По-безопасно е просто да повишите приема си на богати на желязо храни и след това да приемате хранителна добавка с витамин С.

Както показват изследванията, не е необходимо да сте анемични, за да извлечете полза от желязото. Само за месец можете да усетите снижаване на умората и повишаване на енергията си.

Прочетете още по темата:

Хранителните добавки с желязо имат опасни странични ефекти

Източник: Institute for Natural Healing, Decrease Fatigue with This Everyday Mineral

http://institutefornaturalhealing.com/2013/02/decrease-fatigue-with-this-everyday-mineral/

Снимка: mx.selecciones.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *