Повече не можем да чакаме нещо извън нас самите да доведе до промяна. НИЕ СМЕ ПРОМЯНАТА

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

daffodils

Дори и да не го направите на самия ден днес, все пак засаждането на растение е благородна крачка в подкрепа на Земята и на живота ни тук.

„ОБЕЩАЙ ДА ЗАСАДИШ – ДЕН НА ЗЕМЯТА, 22 АПРИЛ 2015” Бъдете част от най-голямата кампания за засаждане на растения в историята като посадите семенце/дърво

Стара традиция на коренното население на Америка е когато вземеш нещо от Земята, да й върнеш нещо в замяна. Денят на Земята 2015 ще е ознаменуван с глобалното мероприятие, наречено „отблагодари се на Земята” като „дар” за всичко, което планетата ни дава. Нашата цел е да посадим един милиард семена/дървета. Моля ви садете растения, които са органични, многогодишни и подходящи за условията на растеж в района, в който живеете. Ако температурата не е подходяща за садене на 22 април, молим ви започнете да отглеждате растение вътре или поемете задължението да посадите своето дърво когато температурите навън са достатъчно високи. Ако живеете в апартамент, засадете нещо в контейнер или дарете дърво на градина във вашия квартал. Молим ви грижете се за засадените от вас растения като за деца, докато те могат сами да се грижат за себе си.

Важно е да поддържаме определена част от планетата покрита с гори понеже това е от особено значение за регулирането на валежите от дъжд и сняг, като по този начин се контролира и климата. Всяко посадено дърво ще помогне за стабилизирането на климата и ще осигури хабитат за различни други растителни и животински видове.

PLEDGE TO PLANT: Link: http://forestnation.com/earth-day-tree-planting/

Нуждаем се от вашата помощ, за да се свържем с местните организации, търговски дружества, училища/университети в района, в който живеете, за да се включат и те в инициативата. Има страница във Facebook за планирането на събитието. Чувствайте се поканени да се присъедините и да предложите каквато помощ можете. Всички са добре дошли… Всички идеи са добре дошли. https://www.facebook.com/groups/1039631319395983/
Повече не можем да чакаме нещо извън нас самите да доведе до промяна. НИЕ СМЕ ПРОМЯНАТА.

За спасяването на пеперудите, някои предложения за растения: млечка (Euphorbia), вид американско растение (Asclepias syriaca), орлови нокти, богородички (астри)
За спасяването на пчелите, някои предложения за растения: глухарче, лавандула, лайкучка, кученца, латинки, слънчоглед, бял равнец, див люляк, ехинацея, хоста, циния

ОРГАНИЗИРАНО ОТ: Earth Day Network, Forest Nation, The Master Shift и The White Feather Foundation

Молим свържете се с тези организации за информация за засаждането на дървета във вашия район, за закупуването на дървета/семена или може би за дарение. Или… просто закупете растения от градински център близо до вас. :))

 

Източник:

https://www.facebook.com/events/327883710751172/

Снимка: plus.google.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *