Merck и GlaxoSmithKline със силен съюзник в битката за ваксините

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

UNICEF/ HQ07-1076/Shehzad Noorani

Истината се превръща в предателство в империята на лъжите. Атаките срещу здравните сайтове като ‘yours truly’ и други, и срещу нашите читатели—да, това сте вие—бързо ескалират.

Нескопосано прикривани заплахи се правят не само от говорители на фармацветичната индустрия (много от които крият връзките си с индустрията от своите читатели), но също и от международни организации като UNICEF. Стана много очевидно, много бързо, че днес повече от всякога ние се нуждаем от подкрепата ви, за да се борим с все по-мръсните номера на пионките на индустрията.

Само заради това, че просто огласявам научните доказаталства, забележете, публикувани в научни списания—вече ми лепнаха етикета ‘влияещ фактор против ваксините’, заради насочената ми към безопасност позиция относно ваксините и като ‘медиен поддръжник на местните еко-терористи’, заради репортажите ми за опасностите от Roundup и от генетично модифицираните храни.

Защо UNICEF обвинява здравните журналистите в лъжи?

Наскоро публикуван доклад1 (‘Следене на мненията за насърчаване на безопасността на ваксините в социалните медийни мрежи в Източна Европа’) на UNICEF разкрива, че организацията следи ‘увеличаването на онлайн изразените мнения за насърчаване на безопасността на ваксините в Централна и Източна Европа’, и е открила най-влиятелните лица, пропагандиращи за безопасност на ваксините’ в мрежата.

UNICEF ме включи в списъка наред с други независими здравни уебсайтове като GreenMedInfo.com, Mothering.com и NaturalNews.com, за да спомена само няколко. В началото на доклада е цитиран Марк Твен:

„Лъжата може да обиколи половината свят, докато истината си обува обувките”.

Очевидно UNICEF намеква, че аз и другите поддръжници на безопасността на ваксините лъжем за положението и следователно трябва да бъдем игнорирани. Това щеше да е смехотворно, ако не беше толкова сериозно.

Тук става въпрос за международна организация, която се очаква да е отдадена на здравето и добруването на децата, докато вместо да обръща внимание на множеството научни доказателства, показващи потенциалната вреда от ваксините, те влизат във все по-задълбочаващи се съдружия с гигантски компании производители на ваксини като Merck2 и GlaxoSmithKline3(GSK),

Те пилеят ценно време и ресурси в ПР схеми, за да ви убеждават да пренебрегвате науката, която повдига въпроси относно разумността на ‘залагането на скрити бомби’ в имунната система на бебетата и малките деца посредством потениално вредни ваксини.

Кои са другарчетата на UNICEF

Това е особено обезпокоително, защото Merck участва в редица скандали, свързани с наказателни дела и с дела заведени от множество потършевши през последните години, включително за продажбите с измама на смъртоносното си лекарство Vioxx; лъжите за действителната ефикасност на своята ваксина срещу заушки, и участието си в научни измами (обвинение повдигнато от учени, работили в самата компания); и крие сериозните странични ефекти, свързвани с лекарството си за остеопороза Fosamax, за да споменем само някои от най-нашумелите.

Дори още по-шокиращо е, че през 2009 г. бе разкрито, че Merck всъщност е имала списък с нарочени лекари, които да бъдат ‘неутрализирани’ или дискредитирани за изразяване на критични мнения за обезболяващото лекарство убиец Vioxx—лекарство, което наистина в крайна сметка уби повече от 60000 души преди да бъде изтеглено от пазара.

Две години по-късно, през 2011 г., компанията се призна за виновна в обвинението за измамните си маркетинг и продажби на това смъртоносно лекарство.4 Но разбира се нека слушаме UNICEF и да вярваме на хората, които стигат толкова далеч, че заплашват живота на онези които поставят под съмнение безопасността на съсвем доказано опасно лекарство. А какво да кажем за GlaxoSmithKline (GSK) и за наистина бляскавото им водачество сред корпоративните престъпници?

Не само че GSK беше призната за виновна в най-голямата здравна измама в историята на САЩ миналата година, за което беше глобена с $3 милиарда. Преди няколко месеца китайските власти обвиниха компанията в подкупи и незаконни пазарни схеми. Китайската полиция твърди, че притежава доказателства за това, че подкупите са ‘сърцевината’ на бизнес модела на GSK в Китай от 2007 г. насам.

Лекари и държавни служители се казва, че са получавали странични доходи под формата на пътувания, пари в брой и сексуални услуги, които като обща стойност достигат приблизително $5 милиарда, според някои от съобщенията. Твърди се, че компанията използва туристически агенции за посредници за извършването на тези незаконни действия. Четирима служители на GSK в Китай са задържани до момента по обвинения за подкупи с пари в брой и сексуални услуги.

GSK също така в продължение на повече от 10 години кри информация, която се оказа, че те са знаели за сериозните опасности за здравето на много продаваното тяхно лекарство за диабет Avandia, защото това би повлияло неблагоприятно на продажбите. Пирувайки с истинските лъжци и престъпници, UNICEF счита за подходящо да обрисува мен и други здравни журналисти като лъжци; като хора, които ви отклоняват от правия път.

UNICEF съвсем не осъзнава, че като прави публично достояние списъка със следените, ‘въздействащи относно ваксините’—здравни репортери, които слагаме пръти в колелата на техните коварни ПР схеми като публикуваме всички тези изследвания, които индустрията на ваксините би предпочела да види погребани завинаги—по този начин ви дава информацията за това Кой, кой е действително в сферата на ваксините.

Може би трябва да им благодарим вместо да ги ругаем за лошата им преценка? Както казва Сейър Джи от сайта Greenmedinfo.com, който също е нарочен в доклада:

“[Макар че документът претендира, че е аналитичен и описателен, в него има налагащи ограничения и клеветнически нотки, и той само неумело прикрива дневен ред за дискредитиране на противоречащите им гледища и гласове. Унижителната позиция на UNICEF.

Това е още по-изненадващо, имайки предвид, че уебсайтове като GreenMedinfo.com събират, разпространяват и осигуряват открит дотъп до научни изследвания за вредните ефекти от ваксините и за будещите притеснение факти относно безопасността им взети директно от Националната библиотека по медицина на САЩ, като повечето от тях представляват много реномирани източници на медицинска литература”.

Автор: Д-р Меркола

[-] Източници и препратки

 

Източник: Mercola.com, Attacks on Health Reporters and Their Readers Are Escalating, 18 September 2013; http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/09/18/unicef-attacks-health-advocates.aspx?e_cid=20130918Z2_DNL_art_1&utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20130918Z2

Снимка: http://www.icare4autism.org/news/2010/03/vaccine-in-court-controversy-measles-mumps-autism/

Останалата част от статията – за битката с други гиганти и във връзка с ГМО, ще публикуваме наскоро

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *