Лесни идеи за украса на коледната маса

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Избрахме за вас 8 красиви начина за придаване на още настроение и красота в дома по празниците. Насладете им се:

Centerpiece 1 101839473

1. Свещи и червени боровинки

За да направите тази непретенциозна, но въпреки това впечатляваща украса за празничната маса (в коледни цветове) ви трябва правоъгълна чиния за сервиране, по възможност червена на цвят. В средата по дължина наредете ароматни свещи в зелено, бяло и червено и ги оградете с червени боровинки (или други дребни червени плодове), няколко борови клонки и посипете с изкуствен сняг.

centerpiece 4 101818595

2. Зелен блясък

Изцяло в зелено, тази аранжировка е както лесна за направа, така и елегантна. Ние използвахме овална чиния и в нея поставихме друга, продълговата чиния, но можете да експериментирате с всякакви форми и размери чинии каквито имате у дома си. Сложете голяма зелена свещ и по-малка зелена свещ в горната чиния и увийте борови клонки около тях и между чиниите. Украсете с няколко зелени Коледни играчки за да придадете завършен вид.

centerpiece 10 101871838

3. Уханна светлина

Възползвайте се от празничните ухания като превърнете ароматна червена свещ в център на тазгодишната украса на коледната маса. Нарежете и вплетете едни в други вечнозелени клонки за основа. Сложете свещта в средата на клонките и наредете небрежно разноцветни играчки, камбанки и шишарки върху клонките. Украсете с панделка, ако искате. Винаги внимайте да не забравите някоя свещ запалена след края на тържеството.

centerpiece 23 101464115

4. Пирамида от коледни играчки

Направете пирамида от топки в купа на столче. Използвайте лепило за лепене на снимки в албуми (скрапбук), за да не се местят топките. Добавете зелени клонки около тях. За по-завършен вид поставете върху сребърни свещници с различна височина топки в същия червен цвят, а няколко и върху масата.

centerpiece 33 101762684

5. Аранжирайте шишарки и свещници

Сложете върху сребърни свещници оцветени в сребърно шишарки за елегантна визия. Групирайте няколко върху поднос, и добавете сини или сребристи играчки за още по-голямо въздействие.

За да боядисате шишарките, нанесете няколко тънки пласта сребърна боя със спрей.

centerpiece 37 101926794

6. Празнични лалета

Макар че лалетата са пролетни цветя, те са поразително красиви в украса за Коледа, ако можете да ги намерите. Наредете червени лалета наред с борови клонки и имел (с бели топченца) за максимален контраст. Използвайте метална сребриста кашпа тип кофа и завържете бяла панделка.

centerpiece 44 101665477

7. Лесно и елегантно

Направете красива украса за средата на масата само за няколко минути. Използвайте прозрачна ваза, в която пуснете рози и борови клонки и я заобиколете с клонки бодлива зеленика. Поставете я върху прозрачен поднос и така имате лесно подвижна декорация!

centerpiexe 50 100963399CROP_1

8. Декорация с ябълки за празничната маса

Ябълки, портокали и други плодове и орехи традиционни се използват в декорациите за Коледните празници. Внесете старинна визия в дома си с тази свежа и лесна аранжировка.

Украса с ябълки

Тази лесна празнична аранжировка е както свежа, така и традиционна. За да я направите ще са ви необходими следните материали: пиафлора, съд, в който да подредите всичко – примерно красива керамична кашпа, свежи клонки зеленина, лаврови клонки, масло от канела, цветарски пръчици и зелени ябълки.

Стъпка 1: Отрежете пиафлората и добавете зеленината

Отрежете пиафлората така че да пасне на кашпата, в която ще наредите украсата, като я оставите около три сантиметра над ръба на съда. Напоете пиафлората в хладка вода преди да я сложите в кашпата. Набодете клонките зеленина.

Стъпка 2: Добавете цветове за акцент

Добавете още един ред зеленина. Този път може да добавите малко по-контрастни клонки с златисти плодчета.

Стъпка 3: Подготовка на ябълките

Натопете цветарските пръчици в масло от канела и след това ги забодете в ябълките от долната им страна. Това масло действа като антисептик и ще запечати дупчиците, така че ябълките ще останат свежи по-дълго време—а и отделя празничен аромат.

Стъпка 4: Последни щрихи

Поставете ябълките в аранжировката и довършете като добавите още зеленина където е необходимо. Украсата ви за Коледната маса е готова да заблести!

 

Източник:

http://www.midwestliving.com/homes/seasonal-decorating/easy-christmas-centerpiece-ideas/?page=0

Снимки: http://www.midwestliving.com/homes/seasonal-decorating/easy-christmas-centerpiece-ideas/?page=49

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *