Котешки нокът: Чудодейната билка успешно лекува рак, артрит, СПИН, дегенеративни заболявания

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

cats-claw

Има чудодейна билка, наречена котешки нокът от перуанските тропически гори, която е полезна в лечението на рак, артрит, СПИН, дегенеративни заболявания — и дори преждевременно стареене.

Билката котешки нокът също позната като Una de Gato или саменто (търговското название на най-чистата и ефикасна форма на котешки нокът) е тропическа лиана от семейство кафеени, която расте в амазонските тропически гори в Централна и Южна Америка. Лозата има криви, подобни на кукички бодли, които приличат на котешки нокти, откъдето идва и името на билката.
Още от цивилизацията на инките южноамериканците използват мощните лечебни свойства, съдържащи се в кората на растението за лечение на инфекции, артрит и стомашно-чревни заболявания.

Днес котешкият нокът е една от най-добре продаващите се билки в Съединените щати и затова си има добра причина. Вътрешността на кората на тази „чудодейна билка” съдържа 7 различни алкалоида, концетрирани танини и няколко фитохимикали.

Котешкият нокът е много ефикасен в лечението на заболявания благодарение на следните му свойства:

• противотумурни – спира и се бори с развитието на рак;
• противовъзпалителни – намалява или спира възпалението, което води до артрит и други дегенеративни заболявания;
• противовирусни – лекува вирусни инфекции като ХИВ/СПИН;
• антиоксидантни – прекратява верижни реакции, които увреждат клетките като премахва свободните радикали; спира реакции на окисляване, които причиняват рак, дегенеративни заболяване и преждевременно стареене;
• Антимикробни – спира растежа на микроорганизми като бактерии, гъбички или протозои, които натоварват имунната система на тялото;
• адаптогенни – подмладява и спира преждевременното стареене като изгражда резистентността на тялото на стрес, травма, безпокойство и умора.

Множество публикувани изследвания от учени в Австрия, Испания, Франция, Япония, Германия, Перу и Съединените щати потвърждава изключителните лечебни ползи от употребата на котешки нокът.

Например, един от седемте алкалоида в котешки нокът, наречен изоптероподин (Isomer A), съдържа мощен антиоксидант, който спира здравите клетки да не се превръщат в ракови. Процианидоловите олигомери — комплекси от флавоноиди/полифеноли, които защитават клетките от разрушителните сили — също се съдържат в котешки нокът. Те спират развитието и пролиферацията на туморите.

Освен това, „пет от алкалоидите са документирани клинично с антилевкемични, антитуморни и противоракови свойства. Италиански учени съобщиха през 2001 година за лабораторни изследвания, че котешкият нокът пряко спира растежа на линията на рак на гърдата при хората с 90%”. Отделни изследвания показват, че котешкият нокът „упражнява пряко противометастазно действие конкретно на линията MCF7 на раковите клетки при рак на гърдата”, което снижава растежа на рак в тази област.

Научни доклади още от седемдесетте години на миналия век показват, че „пациентите, страдащи от рак, които пият котешки нокът заедно с традиционните терапии при рак като химиотерапия и лъчетерапия страдат от по-малко странични ефекти… като косопад, отслабване, гадене, вторични инфекции и кожни проблеми”.

Котешкия нокът се счита също така за невероятно мощен инхибитор на TNF (тумор некрозния фактор). TNF е цитокин (клетъчно сигнализираща протеинова молекула), която причинява клетъчна смърт и туморогенеза — процес, посредством който нормалните клетки се трансформират в ракови клетки.

Котешкия нокът е доказано противовъзпалително средство, отчасти защото снижава системното възпаление чрез потискане на TNF. Билката съдържа и гликозиди, които имат изключително мощни противовъзпалителни действия. Няколко изследвания показват, че „котешкият нокът спира възпалението от 46% до 89%. Тези резултати потвърждават дългата история на употребата на билката при артрит и ревматизъм, както и при други видове възпалителни заболявания на стомаха и червата”.

В допълнение към ползите, които предоставя за лечението на рак и артрит, чудодейната билка котешки нокът се приема за стимулатор на имунната система и като противовирусно средство, която се използва в лечението на СПИН.

Много от тези изследвания, публикувани от седемдесетте до началото на деветдесетте години на миналия век потвърждават, че имуностимулиращите алкалоиди в котешки нокът усилват имунната функция с до 50%.

Според Майкъл Лам, MD, специалист в диетологията и медицината, посветена на спиране на стареенето, „алкалоидите в котешкия нокът имат ясно изразено действие върху способността на белите кръвни кетки да поглъщат и разграждат микроорганизми и чужда материя”. Котешкият нокът повишава производството на левкоцитите и по-конретно на Т4 лимфоцитите, което блокира напредването на много вирусни заболявания като СПИН. Билката също така съдържа фагоцити, които унищожават вируси и други причиняващи заболявания организми.

Според д-р Сатиа Амброз, диетолог, котешкият нокът „подсилва цялостния имунитет като в същото време укрепва издръжливостта и енергията на пациентите, които страдат от физическо и умствено изтощение поради своя свръхактивен или стресиращ стил на живот”. Котешки нокът може да се използва като превантивна мярка при хора, чиито живот е изпълнен с непрестанен стрес и с бори-се-или-бягай реакции, които причиняват заболявания и преждевременно стареене.

Котешки нокът можете да пиете на капсули, чай или под формата на екстракт-тинктура. Дозите варират съобразно желания ефект. Например, препоръчителната доза при остеоартрит е капсула от 100 мг на ден, а за имунна стимулация – капсули от по 250 – 350 мг на ден. Помолете своя лекар или натуропат да ви препоръча дозите при лечение на рак, СПИН и други заболявания и имайте предвид, че дадените тук указания не заместват насроченото ви лечение.

Държим да отбележим още веднъж, че саменто е по-чистата, силна и ефикасна форма, предлагана на пазара.

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/cats-claw-miracle-herb/

Снимка: trongraulamvuon.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *