Горене на мазнини и формиране на мускули за всеки

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

weight-loss-il-6

Лесни техники карат мускулите да излапват мазнините и да влизат във форма

Познавате „треската”, която изпитваме в мускулите си след физическа активност, нали?

До скоро се СМЯТАШЕ, че тази треска се дължи просто на това, че мускулите ви  изхвърлят отпадни продукти.

Но наскоро проведени изследвания показват, че тези „отпадни продукти” са всъщност мощни метаболитни, сигнализиращи молекули, наречени миокини.

Миокините принуждават мастните тъкани да освобождават складираните в тях мазнини. А мускулните ви клетки да ГОРЯТ тези мазнини.

И което е още по-хубаво… те задействат МОЩНА противовъзпалителна реакция, която се бори с опасното възпаление, причинено от неправилно хранене, липса на сън, прекомерно натрупване на токсини и твърде много стрес, което съсипва тялото.

А това е важно, защото възпалението уврежда мозъка, отслабва сърцето, вдига кръвната захар до небето и причинява болки в ставите.

Тези миокини сега се приемат за причината, поради която физическата активност е показала, че е НАЙ-мощното средство против стареене НЯКОГА изследвано – по-добро от който и да било плод, зеленчук или противодействаща на стареенето хранителна добавка.

Но проблемът е в това, че повечето хора не се възползват от предоставяните от тези метаболитни молекули противодействащи на стареенето ползи.

ЗАЩО е така?

Защото те или ПРЕКАЛЯВАТ с физически упражнения, не ги правят както трябва, или изобщо не правят такива.

За щастие, сега вече има проста комбинация от лесни движения, които позволяват на ВСЕКИ да впрегне тези молекули в горенето на мазнините, оформянето на мускулите и връщането на стрелките на часовника назад.

Мускулна молекула #1 – Удължаващата продължителността на живота…

Първа по ред е молекулата, която изследователите днес смятат, че може да е дълго търсената причина за това защо физическите упражнения имат толкова мощен противодействащ на стареенето ефект – IL-6.

По ирония на съдбата, IL-6 обичайно се смята за СИЛНО възпалителна.

Но когато тя бива освобождавана от мускулите по време на физически упражнения, тя се превръща в много мощно АНТИ-възпалително средство.

Това е важно, защото тази молекула помага за предпазването на теломерите от скъсяване.

Теломерите са отрязъците ДНК, които определят колко дълго ще живеете. Вие искате да ги поддържате възможно най-здрави и най-дълги за колкото е възможно по-дълго време.

Интересното е че IL-6 е СЪЩО ТАКА мощно горящо мазнините средство.

Тя действа като сензор за енергия, командвайки мастните клетки да освобождават натрупаните мазнини, а мускулните клетки да излапват тези мазнини и да ги горят за енергия.

Мускулна молекула #2 – Горящата коремните тлъстини…

Тази молекула може наистина да ни помогне да се отървем от нещо което ние ВСИЧКИ мразим: упоритите тлъстини.

Когато се правят както трябва, упражненията освобождават поток от мускулната молекула IL-8.

IL-8 е като старшина, командващ мускулите да се вкарат във форма като изграждат повече кръвоносни съдове, подобряват кръвотока и доставят повече кислород и хранителни вещества там където има нужда от тях.

А това е особено важно за премахването на онези упорити тлъстини, които висят от корема, талията и дупето. Защо?

Защото тези „проблемни зони” имат лошо кръвоснабдяване, което препятства основните, горящи мазнините хормони да достигат до тези места и да изпълняват чудодейната си функция на горене на мазнините.

Мускулна молекула #3 – Оформящата мускулите И горящата мазнините…

На последно място, но не по важност, се нарежда „светият граал” на мускулните молекули.

IL-15 сигнализира, КАКТО за горенето на мазнините, така И за оформянето на мускулите едновременно – нещо печално трудно за постигане от КОЯТО И ДА БИЛО фитнес тренировка.

Обичайните кардио упражнения наистина топят мазнини, но те също така топят и мускулите (което иронично унищожава способността ви да горите мазнините!)

Но правилната комбинация от движения може да залее тялото ви с ДВОЙНО количество от тази много мощна противовъзпалителна молекула.

IL-15 обяснява как бодибилдърите изграждат изключително жилава и мускулеста физика докато правят тренировки за издръжливост, в които не са включени почти НИКАКВИ кардио упражнения.

Как да зареждате тялото си с тези мощни, противодействащи на стареенето молекули…

До скоро ползите от тези молекули бяха непознати на повечето хора.

Човек трябваше да ходи във фитнес залата и да вдига НАИСТИНА тежки тежести до точка на изтощение, за да може да впрегне както трябва невероятните противовъзпалителни, горящи мазнините и оформящи мускулите свойства на тези мускулни молекули.

Това си е истинска пречка, ако човек не обича фитнес залите, мрази да вдига тежести, болят го ставите или има някаква травма.

И нека си го кажем – ежедневното тътрене до фитнес залата не е никак забавно.

Но има нова и лесна техника, която ВСЕКИ може да прави и която зарежда тялото с приливна вълна от тези противодействащи на стареенето молекули.

Тя не включва тежести, може да се прави навсякъде и е божи дар за хората, които не са в най-добрата си форма, нито в първа младост, имат ставни болки или нараняване.

Като си почивате между тези упражнения можете да се подготвите за достигането на точката в която се случва цялата тази метаболитна магия – така наречения анаеробен праг при който се освобождават биохимикалите, необходими за горенето на мазнините и оформянето на мускулите.

Именно достигането до този анаеробен праг освобождава метаболитните молекули  –  като IL-6, IL-8, IL-15, млечна киселина, азотна киселина, човешки хормон на растежа и други – които укрепват метаболизма ви, горят мазнините, оформят мускулите и активират вашата вътрешна противодействаща на стареенето програма.

Предварителното определяне на периоди за почивка предполага, че всички хора са в  ЕДНА И СЪЩТА физическа форма, че те имат еднаква способност да правят упражнения, еднаква способност да се възстановяват, но това НЯМА НИЩО ОБЩО с истината.

Когато всеки почива КОГАТО пожелае, а не в определено, предварително заложено време, това автоматично пригодява тренировката спрямо тяхното ниво на физическа форма.

Ето защо тези упражнения се превръщат в интелигентни метаболитно тренировки, които включват индивидуално време за почивка – и го правят ефективни за ВСЕКИ…

млад и стар, мъж и жена, хората във добра форма и онези, които не са във форма… та дори и за хора с травми, проблеми със сърцето или каквото и да било друго нещо, повлияло на физическата им.

Насладете се на тези лесни и ефикасни упражнения:

3 техники за горене на мазнините и оформяне на мускулите за всеки

squats

1. Приклякания

Застанете с леко раздалечени стъпала и започнете да приклякате с изпънати напред, допиращи се ръце. След няколко приклякания, задръжте тялото си в приклекнало положение със свити напред колене и започнете да пружинирате на място. Останете в това положение колкото можете да издържите. Изправете се и „изтръскайте” последователно краката си. Това упражнение помага за освобождаването на биохимикали от мускулите, което от своя страна помага за горенето на мазнините и за оформянето на мускулите. Приклякане, задържане, пружиниране, изправяне.

 pushup2. Лицеви опори

Опрете ръцете си отстрани на раменете и коленете си и започнете ритмично да правите лицеви опори. След това задръжте на около 15 см над земята и започнете да пружинирате на ръце и колене. Това упражнение отново натоварва мускулите и ги кара да освобождават вредните биохимикали и води до горене на мазнините и до оформяне на мускулите. Лицеви опори, задържане близо до земята и пружиниране на ръце и колене.

 

 

 

Super-man-workout

3. Люлка

Легнете по корем, ръцете са изпънати настрани, краката – назад, вдигаме ръцете и краката нагоре и пружинираме с тялото за постигането на същия ефект с натоварването на мускулите на цялото тяло.

 

 

P.S. Помнете, физическите упражнения са #1 противодействащата на стареенето терапия НЯКОГА изпробвана. Те помагат за снижаването на риска от смърт поради КАКВАТО И ДА БИЛО причина. Те защитават най-вече от диабет, сърдечни заболявания, рак и болестта на Алцхаймер.

Не се оставяйте да ви баламосват, че сте твърде възрастни, в твърде лоша физическа форма или че нямате достатъчно време да се възползвате от мощните противодействащи на стареенето ползи от тези мускулни молекули.

Източници:

http://peertrainercleanse.com/force-muscles-gobble-fat-slow-aging-cool-inflammation/

http://www.metabolicaftershock.com/p/aff/letter-video/13099

Снимки: www.natrafitlabs.comwww.battlediabetes.comnikkiwakerley.com.au; www.thefitindian.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

1 thought on “Горене на мазнини и формиране на мускули за всеки

  1. Като личност имаща привилегията да работя в тази област, мога само да кажа, че всичко изнесено е хубаво. Но за да задвижиш изгарянето на мазнинине на оптимално ниво, далеч не са достатъчни не само тези леки, но дори и тежки силови упражнения. Това може да се случи само ако правилно е комбинирана силовата тренировка със циклични спортове, напр. бягане, колоездене, гребане, плуване и т.н. От голямо значение е също дали силовата тренировка е преди цикличният спорт или след. Да не говорим, че мазнининте над коремната мускулатура показват не друго, а задръстване на черният дроб. Оптималното изгаряне на мазнините е дългосрочна работа комбиниращо прочистване на организма, здравосливен начин на хранене и правилно редуван спорт най-малко 4 пъти в седмицата-просто не като задача, а начин на живот. С удоволствие отговарям на въпроси и представям доказателства :)… и собствен опит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *