БХУМИСПАРША МУДРА – Жест на просветлението и на призоваването

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Bhumisparsa Mudra

КОГА: Бхумиспарша се нарича също мудра на ‘земята свидетел’ и се прави за хармонизиране между земното и небесното, между материалното и духовното. Човекът е органичен сбор от всичко – добро и лошо, красиво и грозно, низко и възвишено.

Противоположностите са “добри” или “лоши”, приемливи или неприемливи само докато са разделени; когато се слеят, те се превръщат в богатство и здраве.
Мудрата напомня историята за историческото просветление на Буда, когато той моли земята да бъде свидетел, че той е достоен да стане буда. Бхумиспарша мудра представлява непоклатимостта и се свързва и с Акшобхия буда, както и с историческия Буда.

КАК: Лявата ръка сочи надолу към земята; дясната сочи нагоре към небето, като разтворено цвете или лявата ръка лежи с дланта нагоре върху скута, а дясната е поставена върху коляното и сочи към земята.

КОЛКО: Без ограничение.

Източник: http://bg.convdocs.org/docs/index-96628.html

Снимка: richarddiedrichs.blogspot.com

Важно

Нямаме нищо против материалите, публикувани в сайта „Здрави всеки ден” да бъдат публикувани на други места, стига да са в същия вид и в публикациите да се дава линк към нашия сайт: http://zdravivsekiden.com/

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *