6 лека ви спасяват от кокалчетата на крака, ефикасни са и за шиповете и ставните болки

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Кокалчетата на краката се образуват от отлагането на соли, както и от много други фактори като неудобни обувки, ревматична инфекция, лош метаболизъм, възпаление на сливиците, лошо хранене, подагра и грип.

natural-remedies-for-bunions__1441926716_8.12.1.98

Сега е времето да премахнете кокалчетата, за да посрещнете есента и зимата без притеснение от затворените обувки.

Кокалчетата причиняват голямо неудобство. Трудно е да си намериш подходящи обувки, които да не ги дразнят и да не предизвикват болка, да не говорим колко са неприятни на вид. Хубавото е че операцията не е единствената възможност при този проблем. Традиционната медицина предлага различни начини за лечението на кокалчетата, един от които е прочистването на тялото.

Използвайте следните методи, за да се отървете от натрупалите се в тялото ви соли без операция:

Смес от аспирин и йод

Начукайте 5 таблетки аспирин и ги смесете с 10 мл йод. Бъркайте докато йодът загуби цвета си, а аспитинът напълно се разтвори. Нанасяйте върху кокалчето вечер преди лягане и ще се отървете от болката за нула време.

Сместа от аспирин и йод дава чудесни резултати що се отнася до лечението на кокалчета и сходни израстъци по тялото, както и на ставни болки.

Лимонов сок и йод

Използвайте лимонов сок и йод за да лекувате кокалчета на крака. Просто смесете равни части лимонов сок с йод и нанесете лека върху болезнените места. Този лек е особено ефикасен за лечението на шипове.

Алтернативен лек 

Използвайте обикновен домашен сапун, за да облекчите болката и възпалението при кокалче на крака. Настържете сапун и нежно масажирайте кокалчето с него. Изплакнете добре, подсушете с хавлиена кърпа и намажете с йод.

За да постигнете максимално усвояване на йода натопете памуче в йод и начертайте „мрежа” върху кокалчето като прекарате няколко пресичащи се хоризонтални и вертикални линии на сантиметър една от друга върху болезненото място. Оставете ги да изсъхнат и обуйте памучни чорапи. Правете това в продължение на 30 дни.

Отвара с дафинови листа

Вечерта смесете 1 с.л. натрошени дафинови листа с 300 мл (10 унции) вода и варете 5 минути. Налейте сместа в термос и я оставете да кисне през нощта. На сутринта прецедете и започнете да отпивате от отварата на малко глътки – важно е да не я изпиете наведнъж! Това е дозата, която трябва да изпиете през деня. Правете това 3 поредни дни като всяка вечер приготвяте прясна отвара. Направете пауза от 7 дни и след това отново пийте отварата 3 дни.

Резултатите се забелязват след само 10 дни. Ставните болки изчезват и човек се чувства много по-добре. Лечението с дафинови листа трябва да продължи 2 месеца и ще доведе до изчезването на кокалчетата на крака.

Пиенето на тази отвара причинява често уриниране. Това показва, че натрупаните в тялото соли се топят и дразнят пикочния мехур.

Тинктура от дафинови листа

Дафиновите листа са естествено средство за разтваряне на камъни в жлъчката като ги превръшат в пясък. 60 дни лечение напълно ще премахне болезнените кокалчета на крака.

Нарежете пет големи дафинови листа и ги залейте със 100 мл чист спирт (96%). Ако нямате, можете да използвате и 70% спирт. Прецедете сместа след една седмица. Накиснете стъпалата си в 3 литра вода, в която сте добавили 1 с.л. сода за хляб. Подсушете ги и намажете кокалчетата с горната тинктура. След това си обуйте памучни чорапи и не се движете.

Масаж със зехтин

Кой да знае че използването на здравословни храни може да е решение за проблемите с кокалчетата на крака. С помощта на зехтин можете да се погрижите за подобряването на кръвообръщението и притока на кръв към палеца на крака. Масажът ще накара синовиалните течности отново да се движат около костите и това ще намали силните болки в ставите.

Масажирайте пръстите и стъпалата си със зехтин 15 минути по два пъти всеки ден. Ще забележите как кокалчетата започват да се свиват докато прекомерните отлагания в тях се разтварят а ставите биват подхранени.

Всеки който по цял ден е на крака знае колко болезнено може да е ходенето при кокалче на крака. Ако искате да се спасите от кокалчетата без операция, опитайте тези натурални лекове, отдайте на стъпалата си необходимото внимание и грижата, която те заслужават.
Източници:

http://www.naturalhealthyteam.com/4-ways-to-ease-your-bunions-without-surgery/

http://www.thehealthyarchive.info/2015/02/get-rid-of-bunions-naturally-with-this.html

http://positivemed.com/2015/09/09/is-there-any-natural-ways-to-get-rid-of-bunions/

Снимка: positivemed.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *