13 признака, че се нуждаете от здравословни промени днес

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

stress breve47129-1

Ако сте диагнозирани със сериозно заболяване като рак или сте преживели инфаркт, очевидно е, че трябва незабавно да предприемете здравословни промени. Обаче, често има почти незабележими предупреждаващи ви проблеми със здравето дълго преди дадено заболяване да достигне застрашаваща живота ви фаза.

Като направите тези промени сега, преди да се окажете лице в лице с потенциално застрашаваща живота ви болест, вие вероятно ще възвърнете баланса в тялото си и ще подобрите здравето си преди да е твърде късно.

Безсъние

Ако не спите достатъчно, това може да е понеже нивата на кортизол са твърде високи през нощта поради стрес. Този хормон на стреса трябва да намалява през нощта, което да позволява на тялото да си отпочине и да се презареди. Когато реагирането на стрес е непрестанно, твърде вероятно е да се разболеете, защото тялото ви не може да се самолекува.

Хъркане

Ако хъркате толкова високо, че половинката ви не може да заспи, хъркането може да увреди сърцето ви. Можете да имате сънна апнея, която се свързва с по-висок риск от сърдечносъдово заболяване и инфаркт.

Ранички в ъгълчетата на устата

Ако имате недостиг на дадено хранително вещество, това обикновено се проявява в тъканите, които се възпроизвеждат най-бързо като езика и устните. Изследвания откриха, че напукването или раните в ъглите на устните, познати също като хейлит, могат да са признак за това, че не си набавяте достатъчно В витамини. Недостигът на В витамини е често срещан, особено при хора, които консумират много рафинирани и обработени храни, захар или алкохол.

Смалявате се

Ако ставате по-ниски, това най-вероятно се дължи на това, че костите ви започват да дегенерират поради остеопороза. Загубата на костна маса не е нещо, което се случва естествено при остаряването. За здрави кости е важно да си набавяте достатъчно витамин D, естествен калций и да правите упражнения с натоварване (като с гирички).

Кървящи венци

Възпалените или кървящи венци не са просто симптом на пародонтоза, те могат да са признак за сърдечносъдово заболяване. Важно е да отидете не само на зъболекар за лечението на потенциално заболяване на венците, но да разговаряте и с личния си лекар за тези симптоми.

Тялото ви има „форма на ябълка”

Ако сте с наднормено тегло и тялото ви има „форма на ябълка”, което означава, че излишните килограми са около корема и талията ви, вие сте в повишен риск от сърдечно заболяване в сравнение с хората с тела с формата на круша, при които прекомерните им килограми са около ханша и бедрата. Не забравяйте, че каквато и форма да има тялото ви, наднорменото тегло е признак за лошо здраве.

Умора

Ако умората ви не е свързана с определена дейност, като това, че сте си легнали много късно или сте бягали в маратон, тя може да е причинена от множество различни проблеми със здравето. Щитовидната ви жлеза може да не функционира правилно, или може да сте изтощени, защото тялото ви е подложено на токсично пренатоварване поради обработени храни, алкохол, цигари или от излагане на токсини в околната среда.

Умората също така може да е причинена от пренапрежение. Имунната ви система може да се претоварва в усилието си да се опитва да ви предпази от множество сериозни заболявания като рак или инфекция.

Отекли крака или стъпала

Ако стъпалата ви се подуват така че е обувките ви стягат, или ако забележите, че пръстите на ръцете, китките или глезените ви изглеждат отекли, може да имате едема или задържане на течности. Това може да е признак на сърдечна недостатъчност или на заболяване на коронарната артерия.

Урината ви е тъмно жълта на цвят

Пиенето на достатъчно вода е особено важно за доброто здраве. Ако тялото ви е добре хидратирано, урината ви трябва да е почти прозрачна или много бледо жълта на цвят. Ако тя е тъмно жълта, най-вероятно не пиете достатъчно течности. Важно е да пиете доста вода и да ограничите или избягвате съдържащите кофеин и алкохолните напитки, които дехидратират тялото. Билковите чайове, кокосовата вода и водата с изстискан лимон са хем вкусни, хем здравословни алтернативи на обикновената вода.

Безпокойство

Всеки изпитва безпокойство от време на време, но ако се безпокоите през цялото време, това може да е в резултат от заболяване като хипертироидизъм, адренални тумори или дисбаланс в половите хормони. Нелекуването на безпокойството може да ви предразположи на заболяване на сърцето и на други проблеми. Ако усещате, че често се безпокойте, обърнете се към личния си лекар за изследване на хормоните.

Констипация

Ако често имате запек, вероятно не поглъщате достатъчно фибри с храната. Червата са ключови в процеса на елиминация в тялото, и когато нещата не вървят, токсините от червата преминават обратно в тялото и могат да доведат до широка палитра от здравни проблеми на база възпаление. Тези проблеми могат да засегнат всичко от сърцето, мозъка и кожата до храносмилането, както и да разстроят имунитета и хормоналния баланс.

Чести настинки

Ако хващате настинка след настинка, това може да е признак, че имунната ви система не функционира както трябва. Отслабената имунна система може да ви постави в риск от всякакви инфекциозни заболявания и дори от сериозни застрашаващи живота ви болести.

Проблеми с кожата

Ако често по кожата ви избиват акне, екзема или други видове обриви, това е вероятен признак, че здравето ви не е в ред. То може да сигнализира за алергии или че сте подложени на много стрес.

Като се погрижите за някои или за всички тези признаци сега, най-вероятно вие не само ще забележите подобрение на цялостното си здраве, но и вероятно ще гарантирате по-добро бъдеще за себе си за много години напред.

-The Alternative Daily

Източник:

http://www.prevention.com/health/health-concerns/surprising-menopause-symptoms

Снимка: www.chefdentreprise.com

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *