Трикове за родители: Педиатър показва „Хватката” за успокояване на плача на всяко бебе

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

baby-cry-hold

Всички бебета плачат. През който и да било ден новороденото може да плаче в продължение на до два часа или дори по-дълго, но причината не винаги е съвсем очевидна. Те плачат когато са гладни, изпитват болка или страх, искат да спят и поради много други причини.

И така, какво можете да направите, за да успокоите бебето си и то да спре да плаче? „Хватката”

Във видео, което можете да гледате тук на английски, наречено „Педиатър показва как да успокоите плачещо бебе”, д-р Робърт С. Хамилтън от Санта Моника, Калифорния обяснява как Хватката спира плача на бебето за секунди. В два отделни сценария Хамилтън вдига плачещия пациент, кръстосва двете му ръчички пред гърдичките една върху друга и ги придържа там, след това с другата си ръка хваща бебето за дупето отзад напред като телцето му е наведено под 45 градуса и леко го люлее нагоре-надолу. „От време на време завъртайте бебето наляво, а после надясно”, казва той.

Хамилтън предлага да държите бебето наведено под 45-градусов ъгъл, като държите ръчичиките му кръстосани на гърдичките, за да избегнете накланянето на главичката му назад. Трябва да придържате бебето с дланта си, а не с върховете на пръстите си. Пръстите на ръката, с която поддържа кръстосаните върху гърдичките му ръце поддържат брадичката на бебето, така че главата му да е изправена.

„Разтърсвам малкото му дупе”, казва лекарят, докато успокоява плачещото бебе. И добавя: „Правите всичко това много лекичко все едно танцувате, без никакви резки движения”.

Обикновено при прилагане на Хватката, бебето наистина моментално се успокоява и спира да плаче. Ако бебето не спре да плаче, може да има две причини. Бебето може или да е болно или да е гладно.

Хватката е много полезна техника през първите 2 до 3 месеца от живота на бебето.  Като станат по-големи, бебетата вече натежават и е много трудно да ги държите по този начин.

Източник:

http://www.medicaldaily.com/pulse/parenting-hacks-pediatrician-shows-hold-technique-calm-any-crying-baby-363766

Снимка: www.fabmama.nl

Бъдете здрави

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *