Токсини в хотелските стаи

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

hotel room sign

В новините често се съобщава за рисковете за здравето, които крият хотелските стаи: непочистени огледала в баните, покривки на леглата, които рядко се перат и недостатъчна вентилация. Изследователите от държавния университет на Сан Диего откриха още един проблем: токсини в хотелските стаи, свързвани с рака. Но тези учени разкриха също и лесен начин за избягването на опасността от токсините.

Калифорнийските изследователи откриха, че в хотелите, в които е разрешено пушенето, канцерогенните токсини са във всички стаи. Това е вярно дори и за стаите за непушачи. Те предупреждават, че единственият начин да се избегнат отровите е да се отсяда в хотели, в които пушенете е забранено изцяло.

Изследователите предупреждават: „Открихме, че някои стаи за непушачи в хотелите, в които се пуши са също толкова замърсени с (цигарен дим трета употреба), колкото са някои от стаите за пушачи. Освен това, непушачите, които биват настанявани в стаи за пушачи са изложени на замърсители от тютюневия дим на нива, открити при пасивните непушачите, изложени на цигарен дим или на така наречения дим втора употреба”.

Учените настояват хотелите да наложат пълна забрана за пушене, за да предпазват, както клиентите, така и служиелите си. Те настояват: „Гостите на хотелите, които искат да се предпазят от излагане на тютюнев дим да избягват хотели, в които е позволено да се пуши и да отсядат в хотели, в които изобщо не се пуши”.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, Toxins In Hotel Rooms, 17 May 2013

Снимка: www.carriecanblog.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *