Това скъсява живота повече от пушенето

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

glass of alcohol

Всеки знае, че ако човек пуши това скъсява продължителността на живота му. Но сега изследователите откриха друга доста често срещана зависимост, която скъсява продължителността на живота дори повече от пушенето. А в телевозионните реклами на такива продукти този неудобен факт се премълчава.

Според изследване в Медицинския университет Грайфсвалд, Германия, ако сте жена, която си пада по алкохола (алкохолно зависима: АД), това неуместно пристрастяване скъсява продължителността на живота ви дори повече от навика да пушите.

Пиенето изглежда допринася за много ранната смърт повече от другите основни рискови фактори като тютюнопушенето, предупреждава изследователят Улрих. „Например”, казва той, „свързаните с пушенето случаи на смърт са повечето поради различни видове рак, които се появяват по-късно в живота, за разлика от много от приписваните на алкохола причини за смърт. Освен това, пиенето може също да допринесе и за други рискови начини на поведение като пушенето, напълняването и затлъстяването. Алкохолът е опасен продукт и трябва да се консумира единствено в определени граници, не повече от 12 грама за жените при повод и не повече от 24 грама при мъжете”.

Немското изследване анализира навиците на пиене и здравето на повече от 4000 души в продължение на 14 години.

„Първо, открихме че средната годишна смъртност бе 4.6 пъти по-висока при жените и 1.9 пъти по-висока при мъжете в сравнение с населението като цяло със същите възраст и пол”, казва Джон. „Второ, открихме че средната възраст при смъртта беше 60 за жените и 58 за мъжете, като и в двата случая възрастта е с около 20 години по-ниска от средната възраст при смъртта на населението като цяло. Никой от починалите не бе достигнал очакваната продължителност на живот. Трето, включваието в болнично лечение за алкохолна зависимост не се свързваше с по-дълго оцеляване в сравнение с нелечението, което означава, че то май не се отличава с достатъчно предпазен ефект срещу преждевременната смърт”.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, This Shortens Your Life More Than Smoking, 6 May 2013

Снимка: www.paneuropeannetworks.com

Важно

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържате здравето си, как да не остарявате и как да се предпазвате от болестите.

Нямаме нищо против материалите, публикувани в сайта „Ние сме здрави” да бъдат публикувани на други места, стига да са в същия вид и в публикациите да се дава линк към нашия сайт.

НСЗ


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *