Сокът не е здравословна храна!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Откриването на арсен в ябълковия сок, продаван в супермаркетите притесни и разочарова родителите. Те се притесняват, защото децата са най-големите консуматори на сок; разочаровани са, защото смятат соковете за 100% здравословни.

Плодовите сокове не са здравословна храна!

Децата не трябва да пият сокове всеки ден, по цял ден. Нито пък възрастните. Сокът от плодове всъщност е вредната част от плодовете; той представлява плода без всичките фибри и микроелементи в него.  Сокът е чиста фруктоза.

orange-juice (1)

Единствено черният дроб може да метаболизира фруктозата, така че нека ви разходя през черния ви дроб, когато пиете плодов сок. Тялото първо трябва да се откаже от фосфатите, за да започне да метаболизира фруктозата, произвеждайки отпадния продукт пикочна киселина (причиняваща подагра), която блокира ензимите да не произвеждат азотен оксид (който поддържа кръвното ви налягане ниско), когато не можете да произвеждате азотен оксид, кръвното ви налягане се вдига. Активира се нова липогенеза (процеса на натрупване на мазнини) и така се уреждате с тлъстини. Когато консумирате фруктоза, вие консумирате мазнини. Фруктозата повишава възпалението в черния дроб като задейства ензим, който има съвсем подходящото име Junk 1 (на английски: отпадъци, боклуци). Формират се свободни мастни киселини и се настаняват в мускулите. Някои мазнини няма да успеят да напуснат черния дроб и се оказвате със затлъстял черен дроб, неалкохолно чернодробно заболяване.

Панкреасът започва да работи по-усилено, генерирайки повече инсулин, защото черният дроб става резистентен на инсулина. Колкото повече инсулин прави панкреасът, толкова по-високо става кръвното налягане и това също така генерира повече мазнини. Колкото повече става инсулинът, толкова повече мозъкът не може да различи лептина (нещото, което казва на мозъка, че сте сити) и вие продължавате да консумирате калории, защото тялото ви смята, че умирате от глад.

За чудене ли е тогава, че епидемията от затлъстяване най-бързо нараства при децата на 2-5 години? И че малки деца биват диагнозирани с диабет, високо кръвно налягане, подагра, затлъстяване на черния дроб, атеросклероза, инсулинова резистентност дислипидемия и висок холестерол? ВСИЧКИ тези неща се случват поради хроничното излагане на фруктоза.

Едно от нещата, които можете да направите като родител е да дадете на детето си най-добрия шанс за добро здраве по-късно през живота му като ограничите приема му на течности до обикновена вода и истинско прясно мляко. Това вероятно е единственото най-важно нещо, което можете да направите. Давайте му пресни плодове и зеленчуци. Фруктозата се усвоява различно, ако се консумира в естествената си форма в целия плод, понеже фибрите в него помагат за бавното й усвояване.

Анджела Гарисън

В края на днешната статия за соковете, вижте още информация за :

Пакетираните сокове

Соковете с най-високо съдържание на захар са гроздовият, ябълковият и портокаловият.

Натуралните сокове са с високо съдържание на фруктоза, но въпреки това нещата все пак могат още много да се влошат. Пакетираните сокове рядко са 100 процента сок и вместо това в тях са добавени овкусители, оцветители и захари. Соковете, направени от концентрати обикновено съдържат повече захар понеже понякога съдържат високо фруктозен царевичен сироп или изкуствени подсладители. Според Агенцията за храните и лекарствата, пакетираният сок на чиито етикет пише „коктейл от сокове” трябва да съдържа „известно количество” сок, но може също да съдържа вода, изкуствени съставки и добавени захари…

И понеже това е само върхът на айсберга, очаквайте още статии по темата скоро.

Здрави всеки ден

Източници:

http://www.thealternativedaily.com/juice-is-not-a-health-food/

http://www.livestrong.com/article/450038-juices-with-the-highest-sugar-content/

Снимка: nhne-pulse.org

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *