Седем хомеопатични лекарства за кожни обриви

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Лятото вече почти е тук, астрономически. Иначе, жегите са налице. Напомняме някои неща, за да направим горещините по-лесно поносими… и това е само началото. Очаквайте много и разнообразна информация за едно супер лято!

oil drop

Кожните обриви могат да са неприятни за гледане, болезнени, сърбящи и да причиняват множество други симптоми. Ето седем чудесни хомеопатични лека за премахване на обривите. Обърнете внимание, че е дадено описание на симптомите, при които да се използва всеки от тези лекове.

1. Graphites: Отлично лекарство за много видове обриви, стига симптомите им да са с много ясни. Това лекарство не действа при всички симптоми. Ето какво лекува то: обриви, които са много влажни, покрити със струпеи и кора, и от които се процежда лепкава субстанция със златист меден цвят. Те са изключително сърбящи и не можете да спрете да ги чешете, докато не се разранят. Кожата може да е суха и напукана. Струпеите е най-вероятно да се появят между пръстите на ръцете, зад ушите, на сгъвката на става (коляно, лакът и т.н.) и по лицето. Ако има симптоми по лицето, ъгълчето на очите и устата може да са напукани и леко да кървят.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Три лечебни храни, които лекуват увреждания на кожата

2. Apis Mellifica: Това лекарство най-добре лекува обриви, които сърбят, парят и смъдят. Особено, ако участъкът гори. То е чудесно, естествено лекарство при алергични реакции и копривна треска (уртикария), когато отоците са придружени от зачервяване. Самите мехури не са толкова неприятни, колкото са отокът и зачервяването. Обривът обикновено излиза на лицето и около очите. Усещате известно облекчение при обливане със студена вода или слагането на лед.

3. Rhus Toxicodendron: Това лекарство се прави от отровен бръшлян и затова се използва за лекуването на кожни обриви, наподобяващи тези, причинени от това растение. Обривът се характеризира със силен сърбеж, гъделичкане, парене, мравучкане, мехури, заобиколени от зачервена кожа и съдържащи течност, които се пукат и там се формират корички. Чувствате се много нервни. Прилагането на топлина облекчава обрива, а симптомите са най-непоносими през нощта.

4. Mercurius Vivus: Чудесно лекарство за обриви, причинени от отровен бръшлян и от бактериални инфекции. Те са мокри и от тях се процежда течност с неприятна миризма. Обривът се разпространява навън от мястото, където започва и обхваща пълни с гной отоци. Може да се потите по-често и много да ви сърби, особено нощем. Обривът заздравява бавно.

5. Сяра: Действа добре при обриви, които много сърбят и мястото направо гори. Чувствате облекчение, когато сложите нещо студено върху засегнатото място. Кожата е загрубяла, суха и се лющи. Имате мехури и пълни с течност отоци, покрити с петно тъмно червена кожа. По-често засяга лявата част на тялото, особено на сгъвките и в гънките на кожата.

6. Urtica Urens: Тези обриви напълно наподобяват обривите, описани в точка 1 по-горе, които се лекуват с Apis Mellifica. Появяват се големи червени петна по кожата, които парят доста силно. Усещането в този случай е на буболечки, пълзящи по кожата.

7. Sepia: Това лекарство е ефикасно при обрив с мехури, който е станал жълт или кафяв на цвят. Първоначално мехурите са сухи и постепенно се овлажняват и започват да секретират течност. Най-често засяга ставите, областта зад ушите, колената и глезените. Симптомите се влошават в късния следобед и вечер, както и при студено време. Sepia е добро лекарство за лечение на псориазис.

Д-р Джеф Джърмейн

Източник: Doctors Health Press, Seven Homeopathic Remedies for Skin Rash, 1 August 2012

Снимка: www.homeopathy4health.ie

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

3 thoughts on “Седем хомеопатични лекарства за кожни обриви

  1. Много полезно за спешни случаи, когато трябва да се реагира веднага!

  2. Много полезно за спешни случаи, когато трябва да се реагира веднага!

  3. Много полезно за спешни случаи, когато трябва да се реагира веднага!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *